Pieniä apuja

Siinäpä sukkaan Angela Davis!
Siinäpä sukkaan Angela Davis!

Facebookin Neulonta-ryhmässä yksi jäsen kysyi, miten laskea, kun ohjeessa on tuo raivostuttava merkintä ”kavenna tasavälein x silmukkaa”. ARGGGH! Minä ainakin jaan tuon kysyjän raivontunteen, kun ohjeen laatija ei ole viitsinyt laskea, millä silmukkaväleillä kavennukset tehdään.  Ymmärtäähän sen, mutta tekiessä ottaa hattuun kuitenkin.

Vastauksissa ohjattiin ihanaan palveluun, josta en ennen ollut kuullutkaan, siksi jaan Tiina V.:n linkin täällä kaikille: tässä olkaapa hyvä. Laskurilla voit laskea silmukkavälit kavennuksille joko tasaisesti ao. silmukkamäärälle jaettuna tai tasavälein tehtynä (jolloin kerroksen reunoissa ennen ensimmäistä kavennusta ja viimeisen kavennuksen jälkeen on eri silmukkamäärä kuin kavennusten välillä. Pieni, mutta hyvin ilahduttava apuri.

Samaiselta palvelimelta löytyy myös neuleen suunnittelupohja, jonka voi sovittaa mallitilkun mukaan oikealle tiheydelle. Hieman perehtymistä vaatisi laskuri, jolla nähtävästi voi generoida villapaidan ohjeen omille mitoille tiheyden mukaan.

Muita generaattoreita
Knitting Chartmaker – sillä voi tehdä kirjoneuletta varten kaavion

Tällä taikurilla voit tehdä valokuvasta neulekaavion (tai helmi-, virkkaus- tai ristipistokaavion)

Knitting Pattern Generator – näyttää nörttimäiseltä, en tiedä toimiiko

AUTS, tätä olisin juuri tarvinnut: prosenttiohjeen  silmukka- ja kerroslaskurit!!! Ohjeet pudotetuille, raglan- ja istutetuille hihoille.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s