Hyväntekeväisyyttä ja hyvän tekemistä

Ravelry__Finnish_knitters_discussion_topic_-_Ostetaan_myydään_vaihdetaanNeulojilla on käynnissä kaiken aikaa erilaisia hienoja hyväntekeväisyystempauksia. Milloin kerätään neulevaatteita Libanonin pakolaisleireissä paleleville lapsille,  milloin autetaan asunnottomia tai kerätään sytomyssyjä tukanlähdöstä kärsiville syöpäpotilaille. Kukaan ei tietenkään pidä näitä keräyksiä turhina tai tarpeettomina, saati arvostelisi keräyksen koordinaattoreita.

Mutta kas, puhupa verojen maksamisen tärkeydestä, siitä että neulojien pitäisi yhteisöissään luoda säännöt, jotka ehkäisevät pimeän kaupan tekoa, bannit tulevat paukkuen ja ilonpilaajaa lyödään kovaa. Sukkamummojen veronkiertoa kritisoivaa syytetään kukkahatuksi, joka haluaa pilata pienetkin ilonpilkut kaupungissa ja hänelle osoitetaan isoja herroja, suuria rötöksiä ja veroparatiiseja.

Eikö ole kummallista? Juuri veroillahan tässä maassa maksetaan lasten koulutus, syövän hoito, jopa kehitysapu ja sukkamummonkin terveydenhuolto.

Tämä kolumni sai minut ajattelemaan tätä asiaa.

2 Comments Lisää omasi

  1. adelheid sanoo:

    Näköjään vasta ”toimittajan” laatima sepustus (juuri vinkattiin Finnish knitters ryhmässä) neulottujen sukkien verotuksesta saa hyväksynnän! 😀

    Se mikä vielä puuttuu näiden harrastelijoiden veronkierron huomauttamisesta, on itse käsitöiden aivan liian alhainen hinta! Kivahan se on harrastajan saada vähän ylimääräistä, mutta he eivät ymmärrä sitä että se heidän pieni ylimääräisensä laskee ammattilaisten, joiden pitäisi yrittää elättää itsensä ja mahd. perheensä, hintatasoa. Tästä pitäisi myös muistuttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s