Kuokkimaan

IMG_2150.JPGPitää saada lankoja Handusta. Aikataulujen vuoksi reissaan tänään Järvepäähän treffaamaan Ilonaa, koska hän on menossa esiintymään Lentävässä lapasessa pidettävään Neuleiden yöhön, jonne piti ilmoittautua etukäteen. Nähtäväksi jää, pääsenkö yllätysvieraaksi siinä ohessa 😉 Lentävä lapanen näyttää harvinaisen virkeältä lankayritykseltä, jonka Järvenpää on todellakin ansainnut – onhan aluella pitkät käsityön perinteet: Järvenpään Kotitalousopettajaopiston emäntä- ja talouskoulut ovat kasvattaneet lukuisia kädentaitajiakin, Tuusulan Neulomaseura lienee yksi maan vanhimpia ellei vanhin yhtäjaksoisesti toiminut käsityöseura.

Menen myös tapamaan vanhaa ystävääni, olen nimittäin itsekin asunut Järvenpäässä sekä Tuusulassa ja siksi minulla on siellä vielä useita vanhoja kavereita.Ystäväni on itsekin, kuinkas muuten, neulehullu. Oikeastaan ensimmäinen nuori ihminen, jonka näin neulovan kaiken aikaa. Hän muistuttaa minua kaikista niistä neulojanaisista, jotka eivät jaa harrastustaan täällä netissä. Hänen kaltaisensa naiset muodostavat edelleen enemmistön neuleharrastajista.

Iloitsen jo etukäteen junamatkasta: sehän on puhdasta neulomisaikaa! Matkaneuleena on sukkakirjaani tuleva uusi sukkamalli, johon tikkusin kaksivärisen resorin töistämyöhästymisen uhallakin tänä aamuna. Mutta ehdin kuin ehdinkin ajoissa. Herään aikaisin, mutta töihin ehdin nyt viime tingassa – on niin paljon tehtävää!

One Comment Lisää omasi

  1. taina schildt sanoo:

    Kiva kun tulit, mukava tavata. Jäin ihailemaan sukkaohjeitasi. Ja ootko sä Tuusulan vanhemman neulomaseuran jäsen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s