Mitähän mun piti…?

2014-11-18 14.17.09Posti toi paketin. Olen autuaasti unohtanut, mitä minun alunperin piti noista langoista neuloa, mutta keksin kyllä heti, mihin ne käytän. Kun nyt saisin tämän edellisen sukkaparin alta pois. Välissä neulon kyllä Tampereen messuilta löytämistäni upean hienostuneen värisistä ja ihanista Eden Cottage -langoista yhden parin.

Vaikka kuinka vannon ja vakuutan itseäni, että seuraavaa sukkamallia suunnitellessani teen ensin ohjeen ja vasta sitten ryhdyn neulomaan, en näköjään opi työskentelemään sillä tavalla. Neule kun nyt ei vaan näytä siltä, miltä se paperilla tai näytöllä näyttää. Muuttujia on useita: nytkin tein ensin kokeeksi sukan langasta, joka osoittautui olevan väärä tähän nimenomaiseen malliin, jossa on pitkiä langanjuoksuja. Hankin uutta lankaa, mutta koska se on paksumpaa kuin edellinen, piti tietenkin vaihtaa puikkokoko pienempään. Se tietenkin vaikutti kuvioon, jota piti korjata. Nyt kuitenkin langan ominaisuudet sallivat paremmin pitkät langanjuoksut (tiiviimpi neulos, sidontakohdat eivät näy pahasti) ja kuviothan ovat sitä skarpimpia, mitä useamman silmukan niihin voi käyttää.

Tottakai ihminen harjaantuu ajan mittaan näkemään työn ikäänkuin valmiina, vaikka se onkin vasta suunnitelmana – suunnitellaanhan talotkin ennen rakentamista! Lankalaatujen runsaus tuottaa kuitenkin välillä tilanteita, joissa ei auta kuin kokeilla. Fiksu kokeilisi ensin mallitilkkuun…

Eivätkä ne parittomat sukat käyttämättä jää: ne toimivat sukkina ihan yhtä hyvin kuin kuvaukseen valittavat (lähes) täydelliset sukat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s