Samppanjaa Puumalasta!

lassi
Lassi-vuohi tuottaa ihanaa kuitua! Kuva: Sanski Matikainen 2015.

Tänään tuli postissa Sanskilta Rukista ja rautapadasta sellaista lankaa, että en ole vastaavaa milloinkaan ennen kokenut. Lanka on todella ylellisen pehmeää ja kauniskierteistä vuohenvillaa. Se hohtaa silkin lailla ja on todella ihanaa. Kuva ei tekisi langalle oikeutta, siksi en laita siitä kuvaa. Mutta sen neulominen tuntuu siltä kuin söisi suklaata, joisi samppanjaa ja makaisi samaan aikaan lämpimässä vaahtokylvyssä (mahdollisesti vieläpä rakkaansa kanssa). Todellista terapiaa!

Olin ajatellut värjätä langan, mutta en halua tehdä sille yhtään mitään, ettei langan ominainen tuntu kärsi. Siitä tulee todella ylelliset pitkät säärystimet. Tekisi mieli neuloa siitä vielä ohut ja ylellinen villapaita tai -takki.

Sanski kehräsi langan minulle käsin. Hänen täytyy olla todella taitava kehrääjä, koska lanka on hyvin tasaista ja kaunista.

Mukana tuli myös upea näyte  Lassi-vuohen pitkästä,  lähes 20 cm pituisesta kilinvillakuidusta kehrätystä seitinohuesta langasta, jota venäläiset huivintekijät voivat vain kadehtia.  Sanskin kehräämässä langassa on 940 juoksumetriä 40 grammaa kohden! Siitä haluan myöhemmin neuloa upean huivin, mutta juuri nyt siihen ei ole aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s