Sähköiset neulontalehdet

IMG_2283
Euroopan suurimman neulelehden, Sabrinan, villapaitoja kylmiin päiviin.

Olen lopen kyllästynyt painettuihin käsityölehtiin, joita on vaatehuoneessa, olohuoneen koreissa, pikkuvessan käsityökirjahyllyssä, työhuoneessa, makuuhuoneessa, parvekkeella. Päätin lopettaa kaikki lehtitilaukset ja siirtyä lukemaan lehteni sähköisinä. Se tulee halvemmaksikin, koska ainakin ulkomaiset käsityölehdet ovat e-versioina halvempia. Nyt kun vielä saisi nuo lehtivuoret kiertoon jotenkin.

Tärkeimpiä sähköisiä neulelehtiä voi lukea myös kirjastojen kautta. Kotimaisia neulelehtiä ei ainakaan vielä ole olemassa sähköisessä muodossa. Niitä odotellessa lempilehtiäni ovat:

 

Vogue Knitting (ilmestyy painettuna meillä nimellä Designer’s Knitting) – neulelehtien parasta antia, vaikka mallisto välillä onkin amerikkalaista hörsöä. Olen oppinut katsomaan Ravelrystä, millaisia malleja uusimmassa numerossa on, ennenkuin ostan lehden.

Interweave Knits (kotoisemmin IK), jonka lataan iPadilleni aina sen ilmestyessä jo siksikin, että siinä on hyviä artikkeleita vaikkei ohjeiden mallit aina kiinnostaisikaan.

Twist Collective – netin paras neulelehti, maksat vain ohjeista, jotka haluat. Viimeisessäkin lehdessä oli hyviä artikkeleita.

IMG_2282
Kintsy on virkistävä pieni tablettilehti neulojille. Uusimman numeron Skandinavia-teema esittelee muun muassa Vivian Hoxbyn ja antaa ohjeen hänen iloiseen Lily-puseroonsa.

Knitsy  on halpa (1,99 €/numero), selkeästi tabletille tehty lehti, nuorekas ja inspiroiva. Numerot ovat pienehköjä, mutta artikkelit sitäkin mielenkiintoisempia. Uusimmassa numerossa on teemana Skandinavia,  ehkä tarkoittavat kuitenkin Pohjoismaita, koska lehdessä on Poro-pipon ohje. Numerossa joka tapauksessa esitellään kiinnostavia suunnittelijoita, joskaan yhtään suomalaista ei ole päässyt mukaan.  Saamelaiskäsityön tuntija Laura Rickettskin on Indianasta, hän esittelee tässä numerossa Enontekiön lapasia.

Euroopan suurin neulelehti Sabrina on mielenkiintoinen saksalaislehti.

Ulla tietenkin!

Jostain syystä tykkään selailla myös Mollie Makes -lehteä, vaikkei se mikään neulelehti olekaan enkä varmaan koskaan tee sen ohjeiden mukaan mitään. Sen ulkoasu on vaan niin piristävä.

ToivelistallaVerena olisi mukava saada sähköisenä se edustaa eurooppalaista neulemuotia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s