Kummalliset markkinat

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlen miettinyt jo pitkään lankamaailman outoja markkinoita. Yksi kummallinen ilmiö on se, että kaupasta ulos kannettu tuote ei ainakaan hintansa puolesta näytä olevan ”käytetty” tuote, kuten mikä tahansa muu tavara on. Kun nyt tarkastelin pyydettyjä hintoja Ravelryn ryhmissä, totesin kuitenkin ilokseni, että hinnat ovat ainakin hieman tulleet alas, tuskin kukaan pyysi enää samaa hintaa langoista kuin oli maksanut, mutta postikulut saattavat tietysti nostaa kokonaiskuluja.

Syynä suotuisalle hintakehitykselle voivat olla uudet markkinat. Facebookissa on useita lankojen myyntiin tarkoitettuja ryhmiä, jotkut niistä ovat selvästi sallivia erilaisen pimeän kaupan ja trokaamisen suhteen, kun toiset taas pyrkivät vähentämään näitä ikäviä ilmiöitä määrätietoisella toiminnalla. (Ja kyllä, taas kerran, ettei kenellekään jäisi epäselväksi, minusta on pöyristyttävää, että naiset harrastavat pimeää kauppaa tarvikkeilla ja käsitöillä, koska sen lisäksi, että se syö hyvinvointiamme, se tappaa alan luovan yritystoiminnan.)

Minäkin sain vihdoin aikaiseksi ja harvensin hieman kodin lankalaatikoita, kirppariperinteitä noudattaen panin kasan lankoja (noin 3 kiloa, ei siis kovin paljon) myyntiin halvalla. Nyt tekisi mieli myydä loputkin ja aloittaa uusi lankapuolielämä: ostaa kuhunkin projektiin ihan omat ja tarkoin harkitut langat, mutta eihän tämä homma sillä tavalla toimi. En kyllä oikein ymmärrä, miksi se sitten  toimii siten, että aina kun haluat aloittaa jonkun uuden projektin, kotoa ei löydy oikeanlaista lankaa, vaikka lankaa olisi kaapeissa sata kiloa!? Osaisiko joku selittää? Hauskin vastaus palkitaan lanka- ja kirjapaketilla! Vastaa tämän viikon aikana!

9 Comments Lisää omasi

 1. bäle sanoo:

  On selvää, ettei neulojan elämä onnistu niin, että ostaa harkiten kuhunkin projektiin sopivat langat. Vaikka isosta lankavarastosta ei löydykään sopivaa lankaa juuri inspiroivaan malliin, stimuloi lankavaraston värit ja lankojen hipelöiminen molempia aivopuoliskoja. Oikea aivopuolisko hallitsee tunteellista toimintaa ja vasen matemaattista. Sillä aikaa, kun oikea aivopuolisko tunnelmoi sillä, miltä mikin lankakerä kyseisessä mallissa näyttäisi ja tuntuisi, vasen aivopuolisko laskelmoi langan menekkiä, tiheyttä ja mahdollisia vaihtoehtoisia toteutustapoja, mikäli lankaa tuntuu olevan liian vähän. Tämän aivotoiminnan yhteisvaikutuksesta neuloja löytää lopulta varastostaan oikean langan projektiinsa, vaikka aluksi tuntui, ettei sopivaa lankaa olisi. Ilman lankavarastoa ja tätä aivotyötä neuloja tyytyisi vain valmiiksi määrättyyn malliin, lankaan ja toteutustapaan. Tällöin olennainen osa prosessia jäisi pois ja neulontaelämys jäisi vaillinaiseksi.

  Noista käytetyn langan markkinoista sanoisin, että tulin juuri kirpparikierrokselta pois ja eipä jäänyt käteen yhtään kerää, kun hinnat lähenteli samaa kuin kaupassa. No, parempi näin, kun lankaa on liikaa omastakin takaa. 🙂

 2. Anniina sanoo:

  Minne langat kadonneet, tiedätkö syyn?

  Punaisista piippalakit
  Valkoisista villalampaat
  Sinisistä siksakvirkkaus
  Oransseista oravanhännät
  Mustista monosukat
  Muista mumminneliöt
  Pienet kerät pienten iloksi.

 3. Tanja Takalo sanoo:

  Langanhamstraajat ovat jälleensyntyneitä hamstereita(jotkut tosin ovat jälleensyntyneitä oravia). Koska meillä ei enää ole poskia joihin sulloa säilöön lankakeriä, sullomme ne laatikoihin, kaappeihin ja muihin sopiviin kätköihin. Keräämme varastoa ankaran talven, nälänhädän tai muun hamsterin(tai oravan)maailmaa järkyttävän tapahtuman varalle. Emme voi tuhlata ainuttakaan kerää, joten selittelemme ettemme löydä sopivaa lankaaa varastostamme. Tämä antaa myös syyn kipaista kauppaan täydentämään varastoa. Kuolemme onnellisina ajatellen lankavarastoa jonka jätämme poikasillemme pahan päivän varalle. Toivomme syntyvämme lampaina, jotta eläisimme autuaana villan ympäröimänä 😉

 4. Piia Nieminen sanoo:

  Uusi inspiraatio vaatii jotain hyvin erlaista kuin edellinen projekti tai mitä muuta lähikuukausina on tullut tehtyä. Senpä takia on loogista ettei koskaan ole ihan kaikkea mitä tarvitsisi.

 5. pia sanoo:

  Ne kotona olevat, projektiin sopivat langat aistivat neulojan ajatukset, eivätkä halua neulottavaksi. Ne käpertyvät lankakorin perimpään nurkkaan, vaihtavat vähän väriäkin, jotteivät erottuisi värikkäämpien lankojen joukosta. Kuka nyt vapaaehtoisesti haluaisi puikoilla tökittäväksi, sormien ympäri kiristettäväksi ja lopuksi vielä höyrytettäväksi kuumalla raudalla. Kotona olevat langat tietävät, ja osaavat varoa kohtaloaan. Lankakaupan langat ovat täysin tietämättömiä tästä, ja sen vuoksi suorastaan riemukkaasti hyppäävät ostoskoriin.

 6. Tiina sanoo:

  Lankavarastojen paisuminen selittyy sillä, että lankakerät ne ovat äärimmäisen seurankipeitä eivätkä viihdy yksin. Sopivaa lankaa ei isosta varastostakaan tahdo löytyä, koska langat ovat juonikkaita: ne eivät halua jättää kavereitaan, välttelevät puikoille joutumista ja piiloutuvat isompien kerien taakse.

 7. Tuija sanoo:

  No siksi tietenkin, että kotivarastoissa hilloutunut lanka t u n t u u vanhalta ja käytetyltä. Joskus (harvoin) neulojaparalle saattaa myös iskeä dementia. Voi nimittäin käydä niin, että vasta langanhakuretkeltä palatessa pälkähtää päähän, että opiskelijakämppään muutaneelta pojalta vallatun huoneen perimmäisen kaapin ylimmällä hyllyllä ehkä onkin riittävä määrä vastaavaa lankaa mieleisessä värissä. 🙂

 8. Heidi sanoo:

  Mä uskon, että se johtuu siitä, että meidän mieli ja mielikuvat muuttuvat jatkuvasti.Se on kuin pyörremyrskyssä eläisi, ikinä ei tiedä, mikä ohje ja mikä lanka on tällä kertaa perfect match!

 9. Pirena sanoo:

  Aika harvoin lähden lankakaupoille siksi ettei kotoa löydy just siihen tarkoitukseen lankaa mihin sitä inspiraatio vaatii. Enemmän tahtoo pulaa olla jos tarvitaan jotain semmoista väriä mistä en itse tykkää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s