Pätkää piristeeksi

Viikonloppuna kokeilin tosiaan värjäämistä mikroaaltouunissa vaikka kokemukseni riemunkirjavista langoista eivät ole olleet kovin hyviä. Sattumalta onnistuin värjäämään ihan kivaa lankaa. Nostan hattua niille, jotka saavat värjättyä aina kauniita lankoja, ihan helppoa se ei ole. Kokeilutkin tulevat helposti kalliimmiksi kuin valmiiden lankojen ostaminen tulisi. Vaikka eipä silti, olen ostanut kivan näköisiä vyyhtejäkin, mutta todennut neuloessani, etteivät ne neulottuina niin kovin hauskoja olekaan.

Kuvassa on uudet lisähihani, neuloin ne värjäämästäni kashmir- merinosekoitelangasta. En tosin osaa päättää, onko nurja puoli kauniimpi kuin oikea, mutta lämpimät ja pehmeät ne ovat! Olen aika iloinen näistä. Ne sopivat hyvin mustien tunikoideni piristeeksi.

Nurjat päärmeet. Tein kumpaankin päähän nurin käännetyn päärmeen. Alkupäässä käänsin vain nurjan puolen neuleen päälle ja neuloin luodut silmukat yhteen tekeillä olevan kerroksen silmukoiden kanssa. Sormien päässä jouduin vähän miettimään, miten homman saisi kunnialla loppuun. Neuloin ensin yhden kerroksen nurjaa, sitten 8 kerrosta oikeaa ja lopulta neuloin nurjien silmukoiden lenkeistä päärmeen kiinni ja päättelin silmukat samalla.

Mikrovärjäys. Liotettuani langat huolellisesti asettelin ne muoviseen rasiaan ja huljuttelin kuumaan veteen sekoitettuja erivärisiä liemiä päälle. Säteilytin 2 x 6 minuuttia täydellä teholla raollaan olevan kannen alla ja annoin jäähtyä kaikessa rauhassa ennen hyvää huuhtelua. Minulla on Landscapesvärejä, joita on helppo käyttää. Jotkut suosittelevat heittämään toiselle kuumennuskerralla mukaan etikkavettä, mutta näyttääpä tuo väri pysyvän ilmankin.

Ps. Se pakettikin tuli. Kuva on otettu uudessa valoteltassani. Sen lamput ovat vähön heikkotehoiset, mutta saapahan siihen nostettua pöytälampun lisäksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s