Miten sä ehdit?

Ystäväni kyselevät usein minulta, miten ehdin neuloa niin paljon, suunnitella malleja ja häärätä muutakin, kun todistetusti teen aika paljon töitäkin, hoidan perheen pientä puuvenettä ja olen mukana myös eräissä yhdistyksissä. 

On jopa epäilty, että olen pienenä pudonnut piristepataan, neulon töissä tai vuorokaudessani on enemmän tunteja kuin muilla. Ei, mikään näistä ei ole totta. Tosiasiassa olen armoton aamuvirkku ja yleensä aamukahvin juotuani ennen kello kuutta, ehdin puikotella pari tuntia ennen töihin lähtöä. Lisäksi miehelläni on aivan erilainen rytmi: hän menee töihin muutamaa tuntia myöhemmin kuin minä ja palaa vasta lähempänä iltauutisia — jokainen neulojanainen ymmärtää, mitä se tarkoittaa 😉 Odotellessa ehtii tikuttaa silmukan jos toisenkin.

Tietenkin kolmen lapsen yksinhuoltajuus on myös opettanut tiettyyn tehokkuuteen niissä kotitöissä, joihin moni saa kulutettua runsaasti aikaa. Sekin säästää aikaa, että solmiessani uuden avioliiton reilusti nelikymppisenä, vaadin avioehtona sitä, että kotonamme käy siivooja. Mieluummin laitan rahat siihen kuin esimerkiksi autoon. Koska tein lapseni melko nuorena, olen nyt mukavassa tilanteessa, kun lapset ovat aikuisia, mutta vauvojakaan ei lasten perheissä vielä ole. Arkisin emme yleensä laita juurikaan ruokaa kotona, joten sekin homma kaupassa käynteineen jää vähemmälle.

Olen myös opetellut käyttämään tehokkaasti hyväkseni tietoteknisiä apuvälineitä, jotka nopeuttavat monia asioita. En tiedä onko siitä aihetta olla ylpeä, etten käytä aikaa juurikaan kuntoiluun tai liikuntaan, mutta keväinen veneenhoito yleensä toimii hyvänä kuntokuurina. 

Mysteerisukan ohjeen toinen osa julkaistaan kello 14, pysykää kanavalla! Olen ujuttanut ohjeeseen muutamia kivoja neulontaniksejä tuon koristeellisen aloituksen lisäksi. Vaikket tykkäisi sukan mallista, voit ehkä oppia jotain uutta.

One Comment Lisää omasi

  1. Matleena sanoo:

    Täällä jo malttamattomana odottelen osaa 2. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s