OSA 2: Sen sata tapaa aloittaa sukka

Kaksivärinen joustin joustaa vähemmän kuin yksivärinen.

Kaksivärinen joustin (Corrugated Rib), jossa on neulottu 1 silmukka oikein harmaalla ja 1 s. nurin punaisella. Kaksivärinen joustin joustaa huomattavasti vähemmän kuin yhdellä langalla neulottu joustinneule. Silmukat voi myös luoda kaksivärisesti, silloin luontireuna ei käänny ulospäin, kuten se tässä tahtoo vähän kääntyä. Voit neuloa myös useamman silmukan oikein/nurin eri väreillä. Pätkävärjätty lanka sopii hyvin yksivärisen seuraksi sellaiseen joustimeen, johon neulotaan useampi silmukka nurin. Katso kuva.

Nirkkoreuna (Picot edging) on koristeellinen ja helppo. Tässä se on tehty kuviovärillä, mutta sen voi tietysti tehdä yksivärisenäkin. Neulo päärmeen alavara normaalisti (esim. 8 kerrosta oikein). Kun päärmeen korkeus on mieleinen, neulo kääntökohtaan seuraava kerros *1 langankierto, 2 oikein yhteen*, toista *–* kerroksen loppuun.

Nirkkoreuna.

Neulo sen jälkeen ylävara (8 krs) ja käännä alavara ylävaran alle sekä neulo silmukat luotujen silmukoiden kanssa yhteen. Kuvan sukassa neuloin vaaleammalla langalla koko alavaran sekä käännöskerroksen ja sen jälkeen otin työhön tumman langan. Alavara on ylipäätään fiksua neuloa vaalealla langalla, ainakin sen ensimmäiset kerrokset, koska silloin silmukat on helpompi poimia. Nirkkoja voi toki tehdä harvemminkin vaikkapa neulomalla aina yhden silmukan niiden väliin. Alla ohjevideo.

Pompulat (bobbin) kesäsukkaan. Lyhytvartiseen tai  lähes varrettomaan kesäsukkaan neulon  seitsemän silmukan pompulat joka neljänteen silmukkaan (neulo yhteen silmukkaan 7 silmukkaa: 1 o, lk, 1 o… jne. käännä ja neulo pompulasilmukat nurin, käännä ja neulo 2 ylivetokavennuksella yhteen, neulo 3 s ja neulo 2 oikein yhteen, käännä ja neulo nurjat nurin, käännä ja kavenna kummassakin reunassa, kuten edellisellä kerroksella, käännä ja neulo 3 s nurin yhteen, käännä) ja reunaan. Ne tukevat reunaa riittävästi. Pompulat voi myös neuloa eri värillä kuin itse sukan, kesäsukassa esimerkiksi valkoinen tai harmaa sukka  ja pinkit pompulat olisi kiva yhdistelmä.

Pompulareunus on koristeellinen yksityiskohta varsinkin varrettomissa tai hyvin lyhytvartisissa sukissa. Voit tehdä pompulat myös päärmeen käännöskohtaan, jolloin ne muodostavat ikäänkuin kolmiulotteisen piparireunan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s