Innostuksesta toteutukseen

Kylläpä innostuin, kun törmäsin Serbian naisten käsityöverkoston sivuihin. Verkoston tarkoituksena on säilyttää käsityöperinnettä ja tarjota sen parissa työtä ja yrittäjäkoulutusta. Vilkaiskaapa heidän upeita sukkiaan! Sukkien kuviot ovat hyvin tyypillisiä Balkanin maille, mutta musta väri pohjavärinä on ehkä serbialaissukille ominaisin.

Päätin itsekin kokeilla serbikuvioita vapaasti tulkittuna.  Sain ensin aikaiseksi tällaisen kaavion. Sen alkuperäinen kukka-aihe on kuviossa, mutta painotuksen vaihtuessa se tavallaan hävisi. Ajatuksena oli, että pinkit ja siniset (sisä)ruudut punaisissa aiheissa kirjotaan silmukoita jäljitellen valmiiseen sukkaan, mutta kyllä ne voi neuloakin.

kaavioTein vielä toisenkin kaavion, jossa kukka-aihe on paremmin esillä. Jos keksellä olevat punaiset silmukat jättää mustiksi se korostuu vielä enemmän.

Täytyypä haeskella mustaa lankaa varastoista… Kokeile sinäkin! 18 silmukkaa puikolle, langaksi lankaa, jonka 100 g = 420 metriä. Aloitukseksi sopisi parhaiten kaksivärinen joustin (musta ja sininen tai vihreä). Kärkeen samoilla väreillä pystyraidoitus, nauhakavennukset ja silmukoitu kärki. Serbisukkiin kuuluisi kyllä tupsulliset nauhat, joita varten voisi aloituksen tehdä päärmeelläkin (nauhakujan reikä oikelle puolelle ylävaraan), mutta tupsunhan voi ommella sukan syrjään muuten vaan koristeeksi.

petra_orig

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s