Maailman ympäri kymmenessä blogissa

Charlotte Kaae: Garam Masala
Tanskalaisen Charlotte Kaaen riemukkaat Bollywood-neuleet tuovat väriä harmaaseen päivään. Kuvassa Garam Masala, muodoltaan ja väritykseltään mainio kesälämmike. Klikkaa kuvaa, pääset ohjeeseen.

Blogilista haudataan kesäkuun alussa, ja on jo aikakin, koska lista ei ole ollut aikoihin ajantasalla! Tässä tämänkertaiset kymmenen kivaa neuleblogia. Ne eivät ole mitenkään paremmuusjärjestyksessä, pikemminkin päivitysjärjestyksessä. Mutta Puikkomaisteria voi seurata uudessa Blogipolku-palvelussa, jossa voit lukea muitakin kotimaisia käsityöblogeja.

1-2. En till stickblogg. Kiva blogi, jonka kautta löydät ohjeita (myös englanniksi, Nordic Knitting -podcastin jne. Kannattaa piipahtaa vaikkei ruotsi taipuisikaan, aina voi katsella kuvia ja surffailla. Millamian blogi on myös jättekul!

3. Vihreä lanka. Raikas ja rento.

4. Knititaly on ihan pakko mainita – hyvä paikka aloittaa surffailu italialaisissa neuleblogeissa. Jotka kylläkin useimmiten ovat italiankielisiä. Perche non, abbastanza tutte le donne finlandese parlano un po d’italiano?

5. Saksalaisen Snorkan skandinaavinen ja selkeä tyyli miellyttää minua. Hän tiivistää myös englanniksi postauksiaan elle saksan lukeminen luonnu.

6. Jos saksa sujuu, vilkaise myös itävaltalaista Nadelspiel-blogia. Paljon aineistoa ja inspiroivia neulekuvia, joiden laatu ei tosin ole ihan huippuluokkaa – mutta ovatpa ainakin rehellisiä.

7. Hups, nyt afrikkalaistunnelmiin. Ensin Harlemiin, Yhdysvaltoihin. Xenobia Baileyn taiteellinen työkirja on hauska paikka piipahtaa. Neuleitakin blogista löytyy. Vilkaise myös tämä afrikkalaisaiheinen peitto.

8. Pinkkitukan  Hauska etelä-afrikkalainen neulonta-aiheinen videoblogi (englanniksi)!

9–10. Japanilaisiin neulojiin ja neuleisiin voi tutustua hamimonossa, sivusto on hieman vaikeasti aukeava, mutta kyllä se siitä klikkailemalla yläpalkin otsikoita, jotka avautuvat uusille sivuille. Japanilaisia käsityökirjoja on muuten esitelty kivasti tässä.

10+. Lopuksi vielä Tanskaan. Charlotte Kaae Mathiesen on tanskalainen neulesuunnittelija, jonka iloiset Bollywoodista-inspiroituneet neuleet ilahduttavat harmaana päivänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s