Jämälankasormikkaat — ohje

  • Ohuita sukkalankoja (100  g = n. 420 m.) Kuvassa keltainen ja fuksianpunainen ovat todennäköisesti  Handun perussukkista, oranssi Cascade Heritage, vihreä Wollmeisea ja burgundinpunainen ehkä Handun cashmir-sukkista, sinistä en muista.
  • 2,5 mm ja 2 mm puikot
  • Kanavaneula

Näiden koko on naisten 7 eli käden ympärys on 18 cm.


Luo 4 silmukkaa 2,5 mm sukkapuikolle. Neulo ne nyt neljälle puikolle siten, että neulot jokaisen silmukan sekä etu- että takareunasta,  kaksi silmukkaa kullekin puikolle. Sulje neule ja neulo seuraavalla kerroksella kullakin puikolla 1 oikein, neulo seuraava silmukka etu- ja takareunasta: 3 silmukkaa kullakin puikolla, seuraavalla kerroksella neulo jokaisella puikolla yksi oikein ja seuraava silmukka etu- ja takareunasta, 1 oikein: kullakin puikolla 4 silmukkaa, yht. 16 silmukkaa

Neulo oikein kunnes sormen pituus on oikea. Katkaise lanka (jätä noin 15 cm pää) ja pujota se neulalla silmukoiden läpi.

Tee jokainen sormi eri värillä.

Pikkurilliin neulo vain 14 silmukkaa jättämällä viimeisellä lisäyskerroksella II ja IV puikon lisäykset tekemättä.

Päättele sormien kärjissä langanpäät nurjalle.

Vedä langanpää sormi kerrallaan silmukoista varovasti pois, mutta jätä sormien väliin kaksi silmukkaa apulangalle (tarvitset siis uudet langanpätkät). Ota sormien silmukat pikkurillistä (6 silmukkaa kummallekin puikolle, 2 viimeistä jää langalle) alkaen kahdelle sukkapuikolle kämmenen ja kämmenselän puolella siten, että jätät sormien väliin vierekkäisissä sormissa aina ne 2 silmukkaa (viimeiset silmukat)  langalle. Kun kaikki silmukat on poimittu kahdelle puikolle, neulo kaikki silmukat (uudella langalla). Neulo muutama kerros oikein.

[LISÄYS: Voit tietysti pujottaa apulangat alunperinkin sormeen kerrallaan sitä mukaa kun teet sormet pikkurillistä etusormeen ja jättää   sormien väliin jäävät silmukat eri langoille (vaikka langanpäille.]

Vedä langanpäät varovasti sormien välisistä silmukoista ja silmukoi langanpäällä neulalla vastakkaiset 2 silmukkaa yhteen ja päättele samalla langanpäät nurjalle.

Neulo oikein kaikilla silmukoilla, kunnes käsine ulottuu peukalon hankaan. Siirrä apulangalle 8 silmukkaa kämmenen puoleisen puikon päästä ja luo 5 uutta silmukkaa peukalon alapuolelle. Seuraavalla kerroksella neulo kaikki silmukat ja lisää vielä viiden luodun silmukan jälkeen kolme silmukkaa nostamalla lanka puikolle ja neulomalla se takareunasta.

Neulo oikein kunnes kämmenosa ulottuu ranteeseen. Vaihda työhön 2 mm puikot ja neulo resori: *2 oikein, 2 nurin*, kunnes resori on sopivan pituinen. Päättele silmukat.

Neulo peukalo poimimalla apulangan silmukat ja peukalon alapuolen silmukat sekä puikkojen välistä kummaltakin puolelta 2 s. neljälle puikolle. Yhteensä 20 silmukkaa. Seuraavilla kerroksilla kavenna peukalon hangan puolelta 1-2 s. peukalon paksuudesta riippuen ja neulo peukalo oikeaan mittaan, lopuksi kavenna joka puikolla 1 s. joka kerroksella kunnes kullakin puikolla on 2 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päätele se.

Tee toinen käsine peilikuvaksi.

One Comment Lisää omasi

  1. Annika sanoo:

    Olipas hyvä ohje! Kuulostaa tosi vaivattomalta tavalta tehdä sormikkaat 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s