Suvi

Kesäsukkaan pyydettiin ohjetta. Tässä se tulee! Valitan kurjaa kuvaa, parempaan en nyt venynyt!

Minä käytin Sanskin hienoa koivunlehdillä  värjättyä  merinolankaa ja 2 mm puikkoja. Kengänkokoni on 37,5. Sukka on joustava, joten näillä silmukkaluvuilla pääsee varmasti ainakin kokoon 40. Jos tuntuu ahtaalta, suurenna puikkokokoa 2,25–2,75 mm:iin.

Marks & Kattensin Bianca sopii sukkiin myös, jos haluat  tehdä  puuvillasukat.

Sukan suussa on pieni pitsikuvio, jota neulotaan jokaisella kerroksella ilman välikerroksia. Kerroksia on onneksi vain 8. Pitsinen ajatus jatkuu tiimalasikantapäässä, jossa kierretyt silmukat on jätetty vahvistamatta tavalliseen tapaan (neulomalla silmukkaa kiertävä lanka yhteen silmukan kanssa), näin tiimalasiin muodostuu kaunis reikärivi. Kuten tavallista, oikeassa reunassa silmukat tahtovat jäädä löysemmiksi, yritä kiristää niitä hieman enemmän, mutta eipä sekään tässä haittaa, silmukat tasoittuvat kyllä käytössä.

Kärjessä on nurjilla silmukoilla koristettu sädekavennus, joka ei valitettavasti näy kuvassa. Kärjen voi tehdä ihan tavalliseen tapaankin.

HUOM. KORJAUKSET:

  • Punainen kehys kaaviossa on väärässä paikassa: toistettavat silmukat ovat 9—24 (eikä 10—24)  ja päärmeen jälkeen pitää lisätä 1 s. kerroksen loppuun.
  • Kerroksella 10 neulotaan seuraavan kerroksen 2 ensimmäistä silmukkaa nurin kerroksen loppuun (siirretään 2 s puikolta I puikolle IV).

Varsi

Luo 4 x 16 silmukka (yhteensä 64 silmukkaa)  ja yhdistä ne suljetuksi neuleeksi. Neulo 7 kerrosta oikein.

Seuraava kerros: *lk,  2 oikein yhteen*, toista *–* kerros loppuun.

Neulo 7 krs oikein ja lisää 1 s. viimeisellä puikolla. (65 s.)

Seuraava kerros: käännä päärme sukan sisään nirkkokerroksen kohdalta. Ota kiinni langanpäästä ja käännä se päärmeen väliin, neulo nyt  luodut silmukat oikein yhteen vastaavien puikolla olevien silmukoiden kanssa kunnes jäljellä on 2 viimeistä silmukkaa. Neulo ne normaalisti.

Neulo 1 kerros oikein.

Aloita kaavion mukaan neulominen. Neulo ensin kaavion silmukat 1–24, toista silmukat , toista  silmukat 9—24 kahdesti. Lopuksi neulo kaavion silmukat 25–33.

kesasukka_kaavio

Neulo kaavion rivit 1–8 (ja toista aina silmukat 9—24 ).

Neulo seuraavat kaksi kerrosta nurjaa ja neulo kaksi  viimeistä silmukkaa  nurin yhteen  (merkitty kaavioon) ja neulo vielä I puikon 2 ensimmäistä silmukkaa nurin  puikolle IV.

Neulo kaavion rivit 11 ja 12 sekä toista reikäkuvioita vielä 6 kertaa (7 reikäkerrosta). HUOM: Koska yksi reikärivi sijoittuu kerroksen vaihtumiskohtaan, siirrä toisella kavennus/lisäyskerroksella taas puikon IV viimeinen silmukka puikolle I. (Neulo silmukka oikein ja siirrä se puikolle I ja tee kavennus normaalisti.)

Neulo 3 seuraavaa silmukka oiken ja siirrä ne puikolle IV, että reikärivien silmukat jäävät jalkapöydän puolen puikoille ja neulo tiimalasikantapää puikoilla I ja II. Yhdistä silmukat yhdelle puikolle (29 s.).

Tiimalasikantapää

pitsisukka

Neulotaan  29:llä silmukalla.

Käännä työ ja neulo nurin kunnes jäljellä on 1 silmukka. Tuo lanka työn eteen, nosta silmukka oikealle puikolle, vie lanka työn taakse ja siirrä silmukka takaisin vasemmalle puikolle. Käännä työ.

1 nurin neulomatta (lanka työn edessä), neulo oikein  kunnes jäljellä on 1 silmukka. Tuo lanka työn eteen, nosta silmukka oikealle puikolle, vie lanka työn taakse ja siirrä silmukka takaisin vasemmalle puikolle. Käännä työ.

Ota seuraavalla kerroksella aina tätä kierrettyä silmukka edeltävä silmukka neulomatta ja kierrä se langalla (kiristä!)  ja käännä työ sekä jätä kunkin kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta, kunnes kantapään keskellä on 11 silmukkaa ja reunoilla on 9 kierrettyä silmukkaa. Seuraavilla kerroksilla neulo työhön takaisin aina yksi kerros (ja jätä edelleen ensimmäinen silmukka nurin neulomatta, muuten oikealla oikein ja nurjalla nurin) kunnes kaikki kantapääsilmukat on työstetty. Olet II puikon lopussa. 

Viimeinen

Jatka kaikilla puikoilla. Jalkapöydän päällä jatka reikäriviä (nosta puikon IV lopussa 3 s. neulomatta oikealle puikolle)  ja jalkapohjan puolella neulo sileää kunnes sukan pituus on juuri pikkuvarpaan yli.

Kärki

Neulo 1 krs nurin.  Seuraavalla kerroksella neulo oikein ja palauta jalkapöydän puolelle siirretyt silmukat jalkapohjan puolelle. Jokaisella puikolla on nyt 16 silmukkaa.

Neulo jokaisella puikolla 7 oikein, 1 nurin ja tee neulo puikon 2. ja 3. viimeiset silmukat nurin yhteen. Seuraavalla kerroksella neulo oikeat oikein ja nurjat nurin.

Jatkossa tee samanlaiset sädekavennukset joka  kerroksella ja neulo puikon alussa aina 1 silmukka enemmän oikein ja sen jälkeen 1 nurin kunnes kullakin puikolla on 2 silmukkaa.

Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpää.

Tee toinen sukka samoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s