Huh huh!

Pohjoismaisiin nettikauppoihin tottuneena olen raivoisan suivaantunut: olen yrittänyt tilata italialaisia lankoja Italiankotiin, heikolla menestyksellä. Koska italialaiset nyt ovat mitä ovat – näyttävät myyvän mieluummin turkkilaisia muovilankoja kuin kotimaista laatua –  päätin yrittää saksalaisia nettikauppoja. Turkinlangat saa ostettua helpomminkin.

Mielenkiintoista! Yksi saksalainen kauppa ei kerro edes hintoja ennenkuin olet antanut syntymäajasta alkaen kaikki henkilötietosi, toinen, kolmas ja neljäs vaatii monimutkaista rekisteröitymistä kaikkine henkilötietoineen ennenkuin voit edes kuvitella ostavasi mitään. Eikä kielivaihtoehtoja ole. Schön! Viides, se josta lopulta tilasin, vaatii ennakkomaksun ekakertalaiselta, jos tilaus on yli 25€ — kyllä minä voin maksaa ennakkoon, mutta ihme törppöjä he ovat, PayPal-maksu olisi turvallinen kummallekin osapuolelle. 

Hirveän takomisen jälkeen se italialainen, jolla oli kaikki haluamani langat, lähettää sähköpostiviestin, ettei heillä olekaan lankoja, jotka onnistuneesti monipolvisen rekisteröinnin jälkeen onnistuin tilaamaan. Tai ainakin luulen niin, koska viesti tuli yksityishenkilöltä, jonka nimi ei esiinny missään ao. kaupan sivuilla eikä viestistä selviä, mihin viestiin vastataan.

ARGGGH! Paypal-tili osoittaa, että olen maksanut tilaamani langat kahdesti, kerran maksu on kauppiaan puolelta peruttu. Odottelen siis jännittyneenä, mitä tässä vielä tapahtuu. 

Näiden kokemusten jälkeen nostan hattua suomalaisille (norjalaisille, ruotsalaisille jne.) verkkolankakauppiaille, jotka jaksavat pitää varastosaldot kunnossa, tarjoavat maksuvaihtoehtoja ja  vaivautuvat kommunikoimaan asiallisesti. Luultavasti neulon mökkivaraston langat loppuun ja haen elokuun puolivälissä Suomenreissulta täydennystä Snurresta, Lentävästä lapsesta ja Pukkilan puikkopäivästä. ARGGH, miksi päätinkään lähteä pelkillä käsimatkatavaroilla reissuun?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s