Otsolina

Samalla ohjeella voit tehdä myös naisten koon.
Samalla ohjeella voit tehdä myös naisten koon.

Kirjassani on ohje Otso-sukkiin, jotka eivät ole perinteistä kirjoneuletta vaan ne on tehty siten, että kummallakin langalla neulotaan kaksi kerrosta, mutta kuvio muodostuu nostamalla silmukoita neulomatta.

Ohje on miesten isokokoisiin jalkoihin, mutta se on mahdollista toteuttaa samalla silmukkaluvulla naisten 38-40 numeroisiin sukkiin vaihtamalla puikot pienempiin ja käyttämällä hieman ohuempaa lankaa kuin ohjeen Kirjo-Pirkka. Tein naisten koon käyttämällä Sock Tough (pinkki) ja Cascade Heritage -lankoja.

(Huh, vähän uhkarohkeaa kirjoittaa englannin- ja italiankielisiä yhteenvetoja, mutta yritetään! Ehkä opin jotain. Kommenteissa saa vapaasti korjailla.)

In my sock book  is pattern for Otso socks in large size for men. If you want make women size you need only change the smaller needles (3 mm > 2,5 mm) and tighter yarn.  In my socks the yarns are Tough Sock (pink) and Cascade Heritage (yellow), I made socks in size 38. The book is only in Finnish, but you can use knitting dictionary  and charts of the book. I hope the book will translate in English, too.

Nel mio libro dei calzini c’è una istruzione per calzino di Otso. Se vuoi fare calzino per le donne cambi i ferri più piccole ( 3 mm > 2,5 mm) e fili più sottili (ho usato Tough Sock (rosa) e Cascade Heritage (giallo). Il libro é solo in finnico ma é possibile usare dizionario  (italia–finnico) e nel libro si sono buoni schemi. Speriamo che il libro sarà anche tradotto in italiano.

One Comment Lisää omasi

  1. Katju sanoo:

    Kuulostaa mielenkiintoiselta menetelmältä. Ja nätit sukat! Katotaan nyt eka kuin mun käy Onnenlehtien kanssa. Nice! Bello!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s