Vuolemassa

Näiden Maria-sukkien pitkä punaiset  langanjuoksut olivat tehdä minut hulluksi. Lopulta kuitenkin onnistuin tekemään ne siten, että sisäpuolella kulkevat langat eivät näy päällepäin. Kuva Puikkomaisterin sukkakirjasta / Susa Junnola, Moreeni 2015.
Näiden Maria-sukkien pitkä punaiset langanjuoksut olivat tehdä minut hulluksi. Lopulta kuitenkin onnistuin tekemään ne siten, että sisäpuolella kulkevat langat eivät näy päällepäin. Kuva Puikkomaisterin sukkakirjasta / Susa Junnola, Moreeni 2015.

Kun alan totuttaa ideaani, nimitän ensimmäisten prototyyppien tekoa vuolemiseksi tai veistämiseksi. Tämä vaihe on usein kaikkein jännittävin: päässä on idea, mutta useinkaan en ole ihan varma, miten sen voisi parhaiten toteuttaa. Neulomalla saa kyllä tehtyä kaikki mahdolliset muodot, kunhan osaa perustaidot (ja ehkä hieman  muutakin).

Tällä viikolla olen paininut yhden lapasaiheen kanssa, joka ei meinannut taipua komentooni. Langanjuoksuista tuli liian pitkiä eikä auttanut muu kuin palata piirustuspöydän ääreen muokkaamaan kaaviota. Mikä riemu, kun homma onnistui! Lapasen lopulla aloin saada myös kolmella langalla tehtävän kirjoneuleen langat järjestykseen.

Heti tuon kaksoisveljeni nimikkomallin selätettyäni, ajatus alkoi kulkea kohden seuraavan mallin toteutusta.  Niin, se toinen Tuomo-lapanen on vielä neulomatta. Annan työn levätä ja mietin, onko ensimmäisessä lapasessa käyttämäni lanka todella se, jota haluan käyttää ja ovatko värit parhaat mahdolliset.

Sunnuntai-aamuna seitsemältä ryntäisin uuden haasteen kimppuun. Lounasaikaan olin ratkaissut siihen liittyvät ongelmat, illalliseen mennessä on ohje saatu alkuun. Työnimenä on il acrobaleno, sateenkaari. Näillä lapasilla kunnioitan tasa-arvoista avioliittoa ja kaikkia niitä ihmisiä, jotka jaksavat toimia vähemmistöjen hyväksi sekä niitä rohkeita, jotka tulevat esiin vähemmistöjen edustajina.

***

When I start working my new ideas I call the first prototypes ”making to carving or sculpting” . This step is often the most exciting:  I have an idea, but very often I’m not quite sure how it could best be implemented .

I’ve been working on this weekend two patterns for mittens. I had the clear images of mittens , but the implementation was not an easy. Finally I found solutions to all my problems. Today I have working with Rainbow (or Pride) mittens, which  I would like to honor all the people who act on behalf of equal marriage as well as those brave minorities who will step forward at the risk that they will be stigmatized.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s