Tarvitaan Feeniks-voimia veronkiertoa vastaan!

jeangreyJos tämä nimimerkki Jean Grey  myy 80 vyyhtiä 6–8 eurolla vyyhti, miltä kuvittelette tuntuvan käsityöläisestä, joka ei saa kunnolla leipää lastensa pöytään myymällä lankojaan 20–25 €/ 100 g vyyhti. Koska lanka, väri, verot, sähköt ja muut kulut maksavat niin paljon, ettei työlle juuri arvoa jää.

Mikä saa minut epäilemään, että kyse on veronkierrosta? Hinta. Toinen syy:  ilmaus ”mukava naapuri” – salli mun nauraa. Verottaja tunteekin hyvin tämän ilmaisun. Veroketkun varma merkki. Kolmas syy on nimimerkin käyttö ilmoituksessa. Jean Grey on sarjakuvahahmo,  tosin tässä tapauksessa Pimeä Feeniks olisi ollut osuvampi. Aurinkokuntaa ei tällä lankamyynnillä ehkä tuhota, mutta hyvinvointia nakerretaan. Ja ne, jotka näitä lankoja ostavat, tulevat kohtaamaan universumin kauheuksia, joita toimitetaan heille telekineettisillä voimilla.

Hävetkää ketkut ja ketkujen asiakkaat!

 

7 Comments Lisää omasi

 1. Helinä Romppanen sanoo:

  Ei ole nimimerkki, vaan ihan facebookissa oleva profiilinimi. Ja aika törkeää kirjoittaa tuollainen julkaisu. Se, että on epäilys ei tarkoita sitä, että oikeasti on kyseessä veronkierto. Huom. vaikka on sarjakuva hahmo niin hän voi ihan oikeasti pitää kirjanpitoa myydyistä langoista, ja näin ilmoittaa tuoton veroilmoituksessa. Veroilmoitusta kun ei tehdä joka kuukausi, vaan kerran vuodessa. Ja vaikka sanot nimimerkki mahdollistaa tämän kirjoituksesi, niin silti suljetusta ryhmästä. Sinä näköjään haluat, että jokainen harrastuspohjalta lankoja myyvät värjääjät lopettavat lankojen myymisen, jotta ystäväsi saisi paremmin leipänsä lasten nenä eteen ruokapöydässä. Voi kun pitää olla niin kateellinen ja katkera. No jokainen taplaa tyylillään, ja aika hyvää mainosta annat itsestäsi käsityö ihmisenä ja sukkakirjan tekijänä.
  Usein on niin, että me käsityö ihmiset pidetään yhtä ja oletko ajatellut, että toimintasi voi vaikuttaa kirjasi myyntiin. Olin jo tilaamassa sinun sukkakirjan, mutta nyt se jää tilaamatta

  1. 1) Facebookin säännöt kieltävät väärän nimen käyttämisen.
   2) Epäilys ei tarkoita, että kyseessä on veronkierto – totta, mutta esitinkin syitä epäilyyn a) väärä henkilöllisyys, b) suuri määrä myyntituotteita ja perusteluna nimetön naapuri, c) markkinahintaa selvästi halvemmat hinnat.
   3) Rehellistä kauppaa tekevällä ei ole mitään syytä piiloutua väärän nimen taakse, väärän nimen käytön pitääkin aina herättää epäilyjä.
   4) Ei, en ole missään ilmaissut halua siihen, että harrastajat eivät saisi myydä ylijäämälankojaan. Olen vahvasti argumentoinut sen puolesta, että harrastajat ottaisivat ryhdikkään kannan veronkiertoon, joka rehoittaa FB:n myyntiryhmissä.
   5) Suljettujen ryhmien aineiston jakaminen julkisesti johtuu lähes aina siitä, että ryhmien sääntöjä kritisoineet on suljettu niistä ulos. Kun ryhmä ei salli asiallista keskustelua säännöistään, se johtaa siihen, että keskustelua on yritettävä käydä ryhmän ulkopuolella.

   Jätän väliin alatyylisten ja lapsellisen henkilöön käyvän arvostelun ja uhkailun kommentoimisen.

   Ps. Yhdyssanojen kirjoittaminen oikein sekä muu oikeakielisyys auttaisi ymmärtämään paremmin ajatuksiasi.

  2. Jean Grey ei ole henkilön oikea nimi – se on väärä nimi, lempeämmin nimimerkki.

 2. Sara-Sofia Nieminen sanoo:

  Anteeksi nyt vaan, mutta minä tunnen Jean Greyn ja onpas aikamoisen törkeää ihan suoraan blogissa kirjoittaa tällainen haukkumakirjoitus. Voithan soittaa verottajalle ilmiantopuhelun, he kyllä tarkistavat verotuksen. Niinhän sitä sanotaan jotta kateus vie kalatkin vedestä…

  1. Nimimerkin takana on varmasti oikea henkilö, mutta väärän nimen käyttö (joka on FB:n sääntöjen vastaista) on omiaan herättämään epäilyksen. Minun ei tarvitse soittaa verottajalle, se on tietääkseni jo tehty.

   Mielenkiintoista, että esiin otetaan ”kateus ja katkeruus”, kun joku yrittää nostaa keskustelun aiheeksi sen, että lain rikkominen ei ole hyväksyttävää.

 3. Raija sanoo:

  Veronkierto, harmaa talous on ikävä juttu, sitä tapahtunee kaikilla aloilla. Mutta, oletko sie ihan varma ettei tämä nimmerkki maksa veroja noista ? Ilmeisesti hän kuitennii ihan yksityisenä ihmisenä noita myy ja värjää. Onko tuo nyt ihan fiksuu hyökätä noin nuoren ihmisen kimppuun, etkös sie oo kuitennii ammattilainen ? Voi olla että mie oon liian vanha ymmärtämää tätä tällä somessa tapahtuvaa juttuu.

  1. En tietenkään ole varma, mutta kerroin tässä perustelut, joiden vuoksi on syytä epäillä, ettei jauhot ole puhtaita pussissa. Juuri nimimerkin käyttö mahdollisti tämän julkaisemisen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s