Ei palele päätä

IMG_1936
Miehet rakastavat Jaques Cousteau -pipoa, mutta tämä tekemäni Pertsa ja Kilu -pipo herättää naisissa helliä tunteita.

Eilisessä blogitapaamisessa Lankamaailmassa oli myös Langan päästä kiinni -blogin Tiia. Hänhän voitti äskettäin Kavereitten jätskiaiheisen pipokisan mainiolla ja tyylikkäällä pipollaan. Tästä sain aiheen pipopostaukseen.

Vaikka vanha uskomus siitä, että lämpöä haihtuu eniten pään kautta ei olekaan totta, kylmähän ihmiselle tulee, ellei päätä ole suojattu. Nyt onkin jo kiire tikutella pipoja perheelle. Tai itselle, sillä vaikka muut kulkevat lämpimissä pipoissa, omat tahtovat muuttaa tarvitsevien päihin. Minulla on myös lähiperheen suurin pää. Se merkitsee sitä, että usein kun onnistun tekemään pipon, se onkin pikkuisen pieni ja joku muu saa sen. Tähänkin on vain yksi lääke: mallitilkku ja huolellinen mittaus.

Monelle paras pipo on klassinen tupsupipo. Meidän miesten suosikki, kuten lukijani varmasti tietävätkin, on Jaques Coustou -pipo, joita olen tehnyt monissa eri väreissä niin puuvillasta kuin kamelinkarvastakin — ja monista muistakin kuiduista.

Klassikkoainesta on myös mainiossa Wurm-pipossa sekä Rikke-pipossa. Yksinkertainen on kaunista.

Tässä on vielä beanie- ja slough pipojen rakenne piirrettynä.

 

One Comment Lisää omasi

  1. TiiaN sanoo:

    Kiitos kivasta kommentista pipooni liittyen! 🙂 Tuo havaintokuva beaniesta ja slouchista selvitti hyvin pipojen englanninkielisiä nimityksiä, en ollutkaan ennen tiennyt että ne erotellaan tuolla tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s