Kirjanmerkkisukka

Tässä on perusohje kirjanmerkkisukkaan:

Tarvitaan: Handun sukkalangan jämiä (100 g = 420 m), 2 mm sukkapuikot.

Luo 20 silmukkaa (5 silmukkaa/puikko). Yhdistä ne suljetuksi neuleeksi.

Neulo 20 cm sukanvartta aina oikein. Tähän voit neuloa kirjoneuletta tai pintakuvioita oman makusi mukaan.

Kantapää

Helpointa on tehdä tiimalasikantapää:

Yhdistä kahden puikon (I ja II) silmukat yhdelle puikolle, neulo kunnes puikolla on 1 s jäljellä. KKK (=kierrä, käännä ja kiristä = tuo lanka työn eteen ja siirrä viimeinen silmukka oikealle puikolle. Vie lanka takaisin työn taakse, käännä työ, siirrä ensimmäinen silmukka oikealle puikolle, vie lanka työn taakse, kiristä). Neulo nurin kerroksen loppuun, KKK.

Seuraavalla kerroksella tee oikealla ja nurjalla samoin, kun puikolla on 2 silmukkaa ja toista vielä   kolmannen  kerran (nyt sivusilmukoita on 3 kummallakin puolella ja keskellä on 4 s.

Neulo kullakin seuraavalla kerroksella 1 kierretty silmukka mukaan työhön siten, että nostat sitä kiertävän langan myös vasemmalle puikolle ja neulot sen silmukan kanssa yhteen, kunnes kaikki 10 silmukkaa ovat taas työssä ja kantapää on valmis.

Jatka jalkaosaa kunnes pituus on miellyttävä ja  sen jälkeen kavenna neulomalla oikein yhteen jokaisella puikolla puikon 2. ja 3. viimeinen silmukka, kunnes kullakin puikolla on jälkellä 2 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langat nurjalle.

Jos haluat sukan tai lapasen  toiseenkin päähän, poimi varren 1 krs.:n silmukat puikoille ja jatka neulomista toiseen suuntaan. Neulo noin 25-28 cm päähän toisen pään kantapäästä samalla tavalla sukka (tai lapanen). Jos neulot raitoja tai kirjoneuletta päättele langat joko neulalla tai solmimalla hyvin ENNEN sukkaosan neulomista.

Höyrytä ja kuosittele tai viimeistele muulla mieluisalla tavalla.

One Comment Lisää omasi

  1. Merja Räty sanoo:

    Voi kun kiva! Kiitos ohjeesta, olen niin tumpelo, että tarvitsen aina ohjeen. Tuota kirjanmerkkisukkaa katsoin kaihoten, ja nyt on sitten ohjekin:-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s