Pikkujoululoma

Isäntäväen kauniissa talossa on paljon upeita käsitöitä eri puolilta maailmaa. Tässä meksikolaista kirjontaa.
Isäntäväen kauniissa talossa on paljon upeita käsitöitä eri puolilta maailmaa. Tässä meksikolaista kirjontaa.

Pikkujouluviikonloppuna Saarenmaalla ehdin neuloa luvatut lenkkeilysäärystimet ystävälle, joka valmistautuu Amsterdamin maratoniin. Tikutin myös automatkalla yhtä joululahjahuivia, mutta en ole oikein tyytyväinen siihen, joten saatan purkaa koko huivin vielä.

Menin Tallinnaan jo ennen kavereita, aamulaivalla, käydäkseni Karnaluksissa ja Virukeskuksen lankakaupassa. Mikään ei ollut muuttunut sitten viime käynnin, paitsi että Karnaluksissa sai nyt maksaa kortilla. Karnaluks on aika sekava kauppa, lankoja on kamalasti, mutta laatulangoista tarjolla on enimmäkseen poistoeriä ja niitä akryylilankojahan minä en osta. Mulla kyllä siellä on kiva kollata laatikoita 😉 Paikalle pääsee nykyisin kivasti liikenteeseen palanneilla raitiovaunulla, jotka ovat uudenkarheita. Ostin matkakortin sataman kioskista ja bussi 2 vei sinne kätevästi suoraan satamasta. Ostelin vähän Rowanin Fine Tweediä, pari mohairkerää ja lisää hyviksi toteamiani  hiilikuitupuikkoja.

Virukeskuksessa on Liann Löngad -liike, jossa on hyvä valikoima italialaisia Lana Gatto -lankoja. Tarvitsin ohutta merinoa luonnonvalkoisena sekä niihin säärystimiin Lana Gatto Misinaa, joka on hyvä 100 % villa, nelosen puikoilla neulottava. Olisin ostanut enemmänkin sitä, mutta tarjolla liikkeessä ei ollut tarvitsemiani värejä, mutta saahan niitä liikkeen verkkokaupasta.

Yksi lempikauppani on  Orissaaren kulttuuritalon käsityökauppa, jossa on jonkin verran lankojakin, puikkoja jne. Se on vaan niin söpö! Tarjolla on paljon paikallisia käsitöitä. Nyt himoitsin lampaantaljasta kangaspuissa kudottua upeaa mattoa tai sänkypeittoa – se oli todella kiva.

Kotimatkalla huomasin, että Järvekeskuksen yläkerrassa on hyvin varustettu käsityökauppa! Käymme aina siinä alakerrassa hoitamassa ruokaostokset enkä ole koskaan tajunnut, että yläkerrassakin on kauppoja. Käsityökauppa taitaa kyllä olla aika uusi. Järvekeskus on matkan varrella esimerkiksi  Saaremaalle, Haapsaluun tai Pärnuun.

Taas sai havaita, että neulojalla on harvoin tylsää: muut huokailivat pitkää odotusaikaa laivalle, kun minä vaan neuloin tyytyväisenä.

One Comment Lisää omasi

  1. KristiinaS sanoo:

    On siellä Järvekeskuksessa ollu kässykauppa jo monta vuotta. Tai saattaa olla välillä ollut poissa ku kukaan ei oo siitä puhunut.
    http://kristiinansilmukat.blogspot.fi/2010/09/6-kasitoojaam-veimewakk-jarvekeskus.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s