”Onneksi tää ei ole alusvaatekuvaus!”

Julia vaihtaa vaatteita metroasemalla.
Julia vaihtaa vaatteita metroasemalla. Vaatteet lainattiin taas Ainosta.

Meidän perheen joulun juhlakausi alkaa vuosittain Puikkoakateemikon syntymäpäivillä – nyt tuli 97 vuotta täyteen. Juhliin kokoontuivat akateemikon lapset ja lapsenlapset puolisoineen.  Aikamoinen porukka meitä olikin koolla, lähes 30 henkeä.

Jo aikaa sitten oli sovittu, että syksyllä ilmestyvän lapaskirjani kansikuva kuvataan samaisena juhla-aamuna ennen äidin juhlia. Sää oli sateinen ja synkkä, mutta saatiin sentään kuvat aikaiseksi. Uuden kirjan kuvat tulevat henkimään urbaania ympäristöä, siksi olimme Vuosaaren metroasemalla ja sen seutuvilla. Ulkokuvauksia oli vain yksi, mutta siinäkin oli mallina toimivan miniäni, Julian, myönteisestä asenteesta iloa, kun tuuli kävi luihin ja ytimiin ja ainoa kuvattaviin käsineisiin sopiva vaate oli ohut tunika: ”Onneksi tää ei ole alusvaatekuvaus!”, totesi urhea mallimme.

Juhlista huolimatta ehdin kuitenkin neuloa valmiiksi yhden miesten tummasävyisten sormettomien malliparin. Sen verran väsyneenä sitä kuitenkin tein, että toiseen tuli  peukalo väärään paikkaan (ehkä korjaan sen, ehkä en). Univelkaa nukuttuani sain valmiiksi vielä yhden proton toisista sormettomista, joissa on yhdistelty erilaisia neuletekniikoita. Väreissä on vielä viilaamista, mutta nyt idea on testattu ja toimivaksi todettu.

Yksi parhaista syntymäpäivälahjoista oli Katjan päivitys Kaliforniasta: Signorina Lina -sukkien upea neonvärinen toteutus. Paras oli kuitenkin kuopuksen perheen lauluyllätys!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s