Jämälankaprojekti

Ryhdyin työstämään lapasideaa (tai oikeastaan toistaiseksi sormettomia), johon käytän jämälankoja. Viittä eriväristä lankaa vaihdetaan kymmeniä kertoja, joten vaikka en ole niitä ihmisiä, jotka vihaavat päättelyä (kuten ehkä olette jo arvanneetkin ;-)) totesin, että nyt on ihan pakko päätellä neuloessa. Joku raja minunkin kärsivällisyydelläni on!

Eihän se vaikeaa ole: pyöritin vain uudella langalla aloittaessa edellisen langan ja uuden langan pään neulottavan langan ympäri vuoroin etu- vuoroin takakautta 6–8 silmukan ajan ja, naps, langanpäät poikki. Villapallon blogissa on tämä esitelty kuvien kera.

Kun on muutaman kerran päätellyt langat näin, työtavasta tulee rutiini vaikka aluksi sen tahtoo unohtaa. Langat voi kuitenkin päätellä vasta seuraavallakin kerroksella. Jotkut pyörittelevät uuden langan edellisen kanssa jo neulottessa edellisellä värillä viimeisiä silmukoita. Nyt tekeillä olevassa työssäni ei haittaa, vaikkei lanka ”vedäkään” tulosuuntaan, mutta tietenkin, jos lanka vaihtuu näkyvällä paikalla, saattaa vaihtumiskohtaan jäädä reikä, jos uuden langan päättelee neulomissuuntaan.

Tämän jutun kuvituskuva on kuva-arkistosta, kun valoa ei langanpäiden kuvaamiseen riittänyt. Kohta onneksi päivä pitenee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s