Viisi päivää pitenee

Pimeys pitenee enää hetken, kunnes käännymme kevättä kohti ja päivään tulee lisää monta valoisaa  minuuttia vuorokaudessa. Talvipäivän seisaus on ensi viikon tiistaina.

Tämä oli mielessäni, kun pyörittelin Lankamaailmasta kokeiluun saamiani  Onion Knitin nokkoslankoja. Niissä on ihania keväisiä värejä ja lanka tuntuu neuloessa kivalta. Vetolujuus on ainakin hyvä. Nyt on tarkoitus neuloa testisukat ja tutkia, miten sukat kestävät käyttöä.

Neuloin sukkaan ensin nirkkoreunaisen päärmeen:

Ensin neuloin 8 krs oikeaa; seuraavalla kerroksella toistin *lk, 2 oikein yhteen* ja sitten neuloin taas 8 krs oikeaa. Viimeisellä päärmekerroksella käänsin päärmeen reikäriviä pitkin kaksin kerroin ja neuloin luodut silmukat vastaavien puikoilla olevien silmukoiden kanssa yhteen.

Neulottu päärme I
Yksikätisenä (ilman jalustaa) on vähän vaikea esittää luotujen ja puikoilla olevien silmukoiden yhteen neulomista, mutta ei se tämän ihmeellisempää ole.

 

 

Oma muunnelmani tomaatti-kantapäästä.
Oma muunnelmani tomaatti-kantapäästä.

 

 

Päätin tehdä lyhytvartiset kesäsukat, joihin teen oman muunnelmani tomaattikantapäästä, jonka periaatteen Cat Bordhi selittää lopussa olevassa videossaan.

Minä en erikoisemmin pidä kuvatusta ratkaisusta, jossa segmenttien välissä (minulla eri väriset) neulotaan kaikilla sukan silmukoilla kerros (tai pari). Haluan nimittäin, että värillisessä versiossa kantapään värillisyys erottuu hyvin.

Veneenveistäjän sukat.
Sukat neljällä värillä, segmentit tehty lyhennetyin kerroksin ilman ympärineulomista.

Yleensä teen tällaisen kantapään kolmella perusväristä poikkeavalla värillä, mutta nyt käytössä oli vain kolme väriä. Nuo kaikilla silmukoilla neulottavat kerrokset ovat toki perusteltuja, tarkoitus on estää reiän syntymistä  kantapään ja jalkapöydän välille, mutta sen ongelman voi ratkaista sitenkin, että poimii kantapään teon jälkeen silmukan puikkojen välistä ja tarvittaessa pistelee pari pistoa siihen lankoja päätellessä.

En myöskään tee kantapäätä 2/3 silmukoista vaan puolilla silmukoilla.

Tomaattikantapää istuu ainakin minun jalkaani mukavasti ja näyttivätpä ne istuvat veneseppä-Päivinkin jalkaan.

3 Comments Lisää omasi

  1. Inga Siik sanoo:

    Minusta outoa. Nokkonenhan on sitkeä pitkä kuitu, joten luulisi sen kestävän. Mutta näin tällä kertaa. Johonkin muuhun varmasti lanka on ihan ok.

  2. Inga Siik sanoo:

    Kivoja värejä ja kaunis kiilto. Mutta käytössä todellinen pettymys tuo lanka. Ystävälleni keväällä tein kohtuullisen isotöiset sukat siitä. Parissa viikossa hän sai ne rikki 😦 Muut tekemäni sukat kyllä hänellä ovat kestäneet.

    1. Kiinnostavaa! Minä en vielä saanut sukkia valmiiksi, ehkä teenkin sitten huivin näistä langoista. Kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s