Hyvää arkea!

Onneksi hallitus ei ole vielä poistanut loppiaista, joten paluu arkeen on ainakin vielä tänä vuonna pehmeä: kaksi työpäivää, vapaa, kaksi työpäivää. Hyvin suunniteltu!

Uhkasin pitää lomaa bloggaamisesta, käsineistä ja FB:sta – lähes onnistuin! Neuloin yhdet kämmekkäät kirjaan tulevan ohjeen mukaan joululahjaksi sekä yhdet Pelle-lapaset miniälle. Paluumatkalle joulunvietosta panin alulle itselleni yhdet sormettomat, mutta uuden vuoden aatonaatosta (lue: käynnistä Karnaluksissa) olen neulonut ihan hulluna Still Light -tunikaa itselleni Rowanin Felted Tweed -langasta, johon minulla on jonkinlainen viha–rakkaus-suhde. Se johtunee siitä, että eri väriset langat tuntuvat erilaisilta. Onneksi annoin langalle vielä tilaisuuden vaikka moitinkin sitä aiemmin. Pidän nimittäin tästä vaaleansinisen tunnusta, se tuntuu paksummalta kuin esimerkiksi tummanvihreä, josta neuloin tyttärelle Akebiapuseron, josta jostain kumman syystä minulla ei ole yhtään kuvaa.

Olen neulonut myös toisesta, vaaleammasta vihreästä, samaisen Still Light -tunikan, sekin tuntui jotenkin kummalta, mutta on pehmennyt käytössä todella ihanaksi. Tämä on nyt jo kolmas samalla Veera Välimäen ohjeella neulottu tunika, kumpikin aiemmin tehty on jatkuvassa käytössä, joten saattaa olla, että tämäkään ei jää viimeiseksi vaikka aikeena on jo pitkään ollut villatakin teko. ST:n ohjetta muuntamalla saisi senkin kyllä tehtyä, mutta minulle sopisi paremmin istutetut hihat, joten täytynee kääntyä seuraavaksi Tuulia Salmelan saumattomien neuleiden käsikirjan puoleen.

Tunikan runko on nyt valmiina, toinen hiha melkein oikeassa mitassa (tähän haluan pidemmät hihat kuin 3/4). Etusormi on rohtunut, mutta tunikan pitäisi valmistua tällä viikolla.

View this post on Instagram

#pelle_mittens

A post shared by Tiina Kaarela (@puikkomaisteri) on

Pelle-lapasia tehdessäni en suoranaisesti kehrännyt innosta. Pitkät langanjuoksut ja tuo kärki (kavennukset joka kerroksella) eivät vain innostaneet, mutta kissahullu miniä oli onnellinen ja sehän on tärkeintä.

One Comment Lisää omasi

  1. JennyF sanoo:

    Hei!
    Felted Tweed on ihanaa, mutta se on muuttunut koostumukseltaan vuosien varrella. Suurin osa omistamistani keristä on vanhempaa lajia ja merinovillaista, kun taas uudemmissa on villaa ja myös kutiaa. Tämä huomattiin sattumalta, kun tein peräkkäin kaksi puseroa siitä ja poika valitti toisen kohdalla kuvatessa kutinaa. Siinäkin voi olla yksi syy erilaiselle tunnulle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s