Blandaamassa

Sattuuhan näitä. Oli muka ihan mahti-idea neuletta varten ja siihen tuli hankittua kalliit langat. Kotona langat näyttivätkin ihan oudon värisiltä tai eivät puhutelleet enää lainkaan.

Jonkun verran voi joskus syyttää lankakauppojen valaistusolosuhteita, mutta yleensä vika on kyllä ihan omien korvien välissä: kyky kuvitella lankoja ja niiden yhdistelmiä neulottuna ei synny hetkessä ja jotkut eivät veny siihen koskaan. Asiassa auttaa tietysti tieto, väriopista ja neuleidenkin värisuunnittelusta on kirjoitettu aika paljon.

Lankaa ei ole kuitenkaan menetetty, vaikka tulikin ostettua väärää väriä. Eikä sitä tarvitse edes värjätä, vaikka sekin on tietysti hyvä keino – parempi kuin jättää lanka käyttämättä.

Yksi hyvä keino on ottaa avuksi toinen lanka. Ällön pinkki lanka taittuu siedettävään fuksian suuntaan, kun sen kaverina neuloo tummanviolettia mohairia (kuvassa vasemmanpuoleinen).  Kuvan neuleissa olen kaikissa taittanut ärsyttävää tai tylsää väriä silkkimohair-langoilla, jotka myös lämmittävät kivasti. Punainen piponi on lähes kuuma jopa näillä pakkasilla! Oudon tiilenpunaisen langan seurana on mustaa, tylsä keltainen sai eloa vaaleanvioletista ja siniharmaa piristyi harmaalla mohairilla.

IMG_2112

 

One Comment Lisää omasi

  1. Katju sanoo:

    Hyvät vinkit ja linkit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s