Neulojan kello II

IMG_2113
Kerroslaskuri kellotaulun vasemmassa yläkulmassa ja sanelin okeassa yläkulmassa. Alhaalla näkyy kalenterimerkinnät, mutta siihen voi asettaa pikavalinnan muuhunkin sovellukseen.

Nyt olen ehtinyt tutustua hieman paremmin uuteen kaveriini  ja saanut hankituksi siihen uuden rannekkeenkin.

Valitsin kerroslaskuriksi Clickerin, koska se on hyvin simppeli ja toimiva. Säädin laskurin näkymään kellotaulun (kätevä) vasemmassa yläkulmassa, näin pääsen siihen nopeimmin. Oikeassa yläkulmassa on sanelukoneen ikoni, sekin on simppeli Just press Record, joka tallettaa äänitiedoston automaattisesti iCloudiin.  Saman asian ajaa toki kellossa oleva Audio Memos -sovelluskin, mutta useammalla painalluksella.

Laskin on tietenkin neulojalle välttämätön ja yksikönmuuntajastakin on apua sille, joka käyttää ulkomaisia ohjeita. Ulkomaisia nettikauppoja käyttävän on syytä käyttää myös valtuuttalaskuria.

Minun leppareistani tärkein on  Evernote, johon voi sanella neuloesssa muistiinpanot, jotka kääntyvät tekstiksi.

Kulutan neuloessani paljon elokuvia, musiikkia ja muuta Apple-tv:n kautta jaettavaa viihdettä. Sitä on helppo ohjata kaukosäätimestä (joka on kellossa vakiona) paljon iloa, koska neuletta ei tarvitse välttämättä laskea kädestä säätöjen ajaksi. Viihteestä puheenollen: älä unohda Yle Areenan tarjontaa. Itse kuuntelen parhaillani mainiota äänikirjaa Kai Donnerin Siperianmatkasta.

Stash2Go-sovellus on aivan liian hankala toimiakseen näppärästi Watchissa (tai missään). Luultavasti siitä saa jotenkin ulos esimerkiksi Ravelryn kirjastoon tallennetun ohjeen, mutta miten se tapahtuu, ei ole auennut minulle vieläkään.

Ja tosiaan: kello todellakin tulkitsee neulojan ranteen liikkeet aktiivisuus-sovelluksessa jonkinlaiseksi liikunnaksi, mutta älä anna sen häiritä vaan pidä sovellus päällä, sillä se muistuttaa sinua siitä, että nouset välillä seisomaan!

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä herkkuna on kameran kaukosäädin. Jokainen joka on kuvaillut neuleitaan itsensä päällä tietää, että tästä on paljon iloa!

4 Comments Lisää omasi

 1. Raisa sanoo:

  Kiitän kovasti hyvästä vinkistä! Applen Watch löytyy, ja nyt kun piti etsiä hyvää kerrosmittaria, tuli tämä kirjoituksesi eteen. Nyt ei tarvikaan lähteä kauppaan etsimään kadonneen tilalle uutta, koska nyt se löytyy ihan omasta ranteesta. 🙂

 2. Tiiheli sanoo:

  Mulla on toi stash2go kännykässä ja tykkään. Etenkin just siitä, että ohjeet ja muistiipanot kulkee aina mukana. Teen nykyään muistiinpanot aina suoraan projektisivulle ja sieltä ne löytyy helposti. Muutama ärsyttävä juttu tuossa on esim stashin selaus voisi olla parempikin. Toki pienempi stash varmaan helpottaisi etsimistä 😀 Myös ohje ja lankahaku ärsyttää välillä. Mut yleisesti ottaen siis tykkään. Mulla on siis se maksullinen versio, joka ilmeisesti tarjoaa jotain ekstraa. Knitwits oli taas minusta todella kömö. Ei vaan tultu toimeen.

  1. Ok, kiitos, pitää yrittää tutustua siihen paremmin!

 3. seijap sanoo:

  Voi ei, Mac ihmisenä kaihoten katselen kelloasi…
  Pyysin joulupukilta Polarin uutta aktiivisuusranneketta ja sen sain. En uskaltanut vielä Apple watchia toivoa, vaikka kyllä varmaan vekotin hullu pukin apulainen olisi senkin tuonut 😉
  Tämä polarikin tulkitsee neulomisen aktiivisuudeksi mutta kun luulee että liikun niin ei muistuta minua nousemaan liikkumaan niinkuin tässä koneen ääressä ollessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s