Neuleita sisukkaille

Olipa ilo huomata  Johanna oli selättänyt Sofia-sukkien ohjeen. Hän laittoi kuvan FB-sivulleni. Tämä bulgarialaisen kansanpuvun sukkiin perustuva malli on yksi niistä malleista, joita tehdessäni olen ihmetellyt: ”Kuka hullu tällaisia malleja oikein suunnittelee!” Malli ei sinänsä ole mikään ylivoimainen, jokainen joitakin vuosia neulonut osaa helppoa pitsineuletta ja  viiden silmukan palmikkoja. Mallin vaikeus ei perustukaan varsinaisesti teknisiin haasteisiin vaan siihen, että kykenee pitämään mielessä, mitä on tullut tehtyä ja mitä pitää seuraavaksi tehdä. Kas, kun palmikot elävät omaa, pitsineuleesta riippumatonta elämänsä ja vaikkei se pitsineulekaan ole mitenkään vaikeaa, siinäkin pitää olla tarkkana. Ainakin minulle Sofia-sukat ovat tuottaneet runsaasti purkuelämyksiä.

Jonkinlainen luonnevika se varmaan on, ettei anna periksi vaikka on itse haastanut itsensä. Nyt on puikoilla taas yksi sisua vaativa ohje. Yhden lapasen tekoon menee minulta ehkä 30 tuntia. Tässäkään mallissa ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta se vaatii keskittymistä eikä television katselu näemmä sovi oheisviihteeksi. Jotkut lapaseen  neulomani hahmot nimittäin muistuttavat erehdyttävästi pupujen sijasta rotweilereita… On vissiin korjattava kuvion virheet 😉

Jos tykkäät pienistä puikoista (1,75 mm) etkä kaihda haasteita, kohtapuoleen olisi testineulottavaa kärsivälliselle, tarkalle, taitavalle ja hidasta neulomista arvostavalle. Yhteyttä voi ottaa osoitteella puikkomaisteri@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s