Ohjetta seuraamassa

Innostuin Lentävässä lapasessa käydessäni Naima-villatakista ja koska kaapissa oli takkiin sopivat langat, panin semmoisen heti puikoille.  Ohje ei pelottanut, ei siinä mitään ihmeitä ole, ainoa uudempi asia on, että lyhennetyt kerrokset tehdään saksalaisittain. Ohje on kiva, koska siinä tapahtuu koko ajan jotain – eipä käy tylsäksi!

Vaikka Piilosilmukat-ryhmän naiset tähdensivät, että ohjetta pitää seurata tarkasti, en ottanut kehotusta tarpeeksi vakavasti. Pääsin hihanaukkoihin asti ihan ohjeen mukaan, silmukkamäärät täsmäsivät, mutta sitten alkoikin lipsua, kun silmukoita piti samanaikaisesti sekä lisätä että kaventaa. Ja minä yritin katsoa jotain mielenkiintoista telkkariohjelmaa samalla… VIRHE!

Yks’kaks’ minulla olikin 5 silmukkaa enemmän toisessa sivupaneeleissa kuin piti, mutta en kyllä ala tuollaista purkamaan, vaan päätin, että yritän himmata virheen jotenkin.  Tällainen päätös on vaarallinen: se tahtoo viedä maun koko hommasta. No, lohdutan itseäni: teen vielä toisen samanlaisen takin jostain ihqulangasta, kuten Rowanin Hempistä, josta naiset näyttivät Lapasessa takkeja neuloneen. Uusia värejä tulee kuulemma tällä viikolla.

Takkia neuloessani käsitin senkin, miksi jotkut suuret työt voivat jäädä kesken jopa ihan viime metreillä: kun lanka ei ole hyvää, se tökkii neuloessa aina vain enemmän. Minä, hölmö, olen ahneuksissani tilannut jotain turkkilaista halpalankaa ja vaikka sen väitetään olevan 100 % merinoa, ei se kyllä neuloessa ainakaan siltä tunnu. Väri on kuitenkin täydellinen, sähäkän sininen, joten enköhän minä tästä nyt takin saa tehtyä.

Toinenkin huomio tuli tehtyä. Käytin pieniä muovisia silmukkamerkkejä, tiedättehän, sellaisia spiraalinmallisia. Ei hyvä. Kun merkkien kohdalle tehdään langankiertoja, merkit siirtyilivät (sekä lisäksi tarttuivat lankoihin). Siksi taisin tehdä väärään paikkaan lisäyksiä. Olisi pitänyt valita silmukkamerkit, joissa on vaijerilenkki. Pienestä se on joskus kiinni.

Kuva: ANKESTRiCK

5 Comments Lisää omasi

 1. Lea Päivinen sanoo:

  Teetpä ihanaa villatakkia, minulla sama punaisena.

 2. Katju sanoo:

  Niin tuttua tuo kantapään kautta oppiminen 😉

 3. Joo, halolla päähän -varoitus olisi ollut paikoillaan 😉

 4. mervi sanoo:

  En tainnut varoittaa riittävän täpäkästi 😁 Itse olen insinöörineuloja enkä siedä virheitä työssäni siksi jouduin purkamaan useampaan otteeseen. Nyt on neule viittä vaille valmis, toinen hiha loppuun ja päättelyt, niin se on siinä. Tästä tikkurista tulee ehdottomasti yksi lemppareistani 😍

  1. ai joo: kyllä minussakin on sitä insinöörineulojan vikaa, mutta onneksi sisäinen humanistini kykenee pitämään vielä järjestystä. Ei se niin tarkkaa ole!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s