Värinhimoa

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinulla on sattuneesta syystä lankoja aika paljon kotona. Suunnittelen aika ajoin pitäväni kotonani kaikille avoimen  jämälankamyynnin  ja neuletapaamisen. Viimeksi kun keräilin myyntiin lankoja sain vaivaisen noin viiden litran laatikon täyteen. ”Tuota mä voin tarvita…”  Pitäisi siis joko panna ihan kaikki myyntiin tai sitten ei mitään. Vaikea päättää, kummin päin tekisi.

Nyt juuri minulla on kaamea keväinen värinhimo: pitäisi saada punaisia, kirkkaan keltaisia, rämäkän vihreitä ja syvän purppuraisia, turkooseja sekä sinisiä lankoja!  Miksi lanka on aina aidan toisella puolella kauniimpaa kuin kotona? Tätä värinhimoa seuraa muuten joka kevät suuri siitepölypärskintä, joten nyt olisi  aika mennä lääkäriin uusimaan reseptit.

Tarvetta olisi DK-vahvuiselle takkilangalle (100 g = 260 m).  En minä mistään löytänyt kivaa käsinvärjättyä. Tai löysin, mutta vaikka liputankin käsinvärjättyjen laatulankojen puolesta, en sentään maksa takkilangoista yli 300 €/kg, jonka langat tulevat maksamaan (ja ylikin) jos tilaan ne Yhdysvalloista tai Englannista. Takkiin menee sentään semmoinen 1800 metriä eli noin 700 grammaa lankaa.

Piti siis kysellä Handun Ilulta: hän lupasikin värjäillä BFL:ää tarpeisiini (eiköhän sitä sitten riitä kauppaankin).  Onneksi on näitä kotimaisia värjäreitä, jotka hoitavat hommat asiallisesti ja värjäilevät lankoja tilauksestakin.  Nyt pitäisi vain päättää tulisiko siitä Naima Kakkosesta (ykkönen on helmassa, vielä taskut ja hihat tehtävänä) punasävyinen vai hillitympi sinapinkeltasävyinen?

Kaupallinen tiedote

On pitänyt jo pidemmän aikaa mainita, että postauksissani säännöllisesti vilahtavat Handu, Snurre, Lentävä lapanen tai titityy  eivät maksa minulle heidän tuotteidensa ja palvelujensa mainostamisesta tässä blogissani. Olen päätynyt näiden yritysten kanta-asiakkaaksi hyvän laadun, palvelun ja mainioiden yrittäjien sekä lankakauppojen hyvän ilmapiirin vuoksi.

Snurre, Handu ja Aino ovat tulevan kirjani yhteistyökumppaneita.  Lentävässä lapasessa taas on niin hauskaa porukkaa (ja hyvät lankavalikoimat), että olen piipahdellut siellä tuon tuosta vaikka vähän kismittääkin nuo junalippujen hinnat. Snurre on myös lähin laatulankakauppani, sielläkin on ihan mahtavan hauskaa aina. Tulkaa vaikka tänään viiden maissa höpöttämään, meinaan mennä sitä kautta kotiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s