Naima ja ne viisi silmukkaa

Jep, jep. Sähäkänsininen Naima-takki on nyt valmis ja eilen ompelin siihen 13 nappia. Euron kappale. Neuloin takkia sunnuntaista sunnuntaihin. Samalla ajanjaksolla kävelin päivittäin 30 –60 min, kävin kahdesti kuntosalilla à 40 min, kerran kunto-ohjaajalla, kahdesti vesijumpassa ja yhtenä iltana olin baarissa. Kun herää viideltä, ehtii. Kun liikkuu, jaksaa.

Ennen vanhaan puhuttiin nappikaupasta, kun tarkoitettiin vähäpätöistä touhua. Ei taida enää avautua tämäkään kielikuva, koska napit saattavat maksaa useita euroja kappale.

Kuulkaa, oletteko koskaan huomanneet minun saarnaavan a) laatulangasta ja b) mallitilkusta? En puhu roskaa. Tikuttelin viikon tuota takkia turkkilaisesta halpalagasta (mutta se väri!) ja vaikka tein mallitilkun takki on liian kapea, mutta vastaavasti esimerkiksi hihat taittuvat kastelun jälkeen melkein kyynärpäihin asti.

Ja ne viisi silmukkaa olisi pitänyt jättää silleen eikä yrittää vippaskonstein korjata. Nyt reikärivi mutkittelee persoonallisesti navan korkeudella. Ja juuri parhaassa paikassa, paikassa, joka ei varsinaisesti kaipaa lisähuomiota.

Kyllä takki ainakin mökille kelpaa, ei se hukkaan mennyt, mutta projekti oli terveellinen muistutus siitä, että halpa se vasta kalliiksi tuleekin. Mutta napit ovat kivat, värikkäitä kookosnappeja Snurresta. Josta muuten hain eilen uudet takkilangat. Laatulangat tällä kertaa. Nähtäväksi jää, joudunko vielä tekemään kolmannen Rowanin Hemp Tweedistä, joka näyttää ainakin toimivan takissa todella hyvin. Siinä vaan ei ole sellaista vaaleaa harmaata, jota haluaisin. Mutta kylläkin ihana farkunsininen.

3 Comments Lisää omasi

 1. Päikkis sanoo:

  Anteeksi, mutta jotensakin naurattaa vaikka ikävää, että hienolle takille kävi noin! Naurattaa sen vuoksi on että aina lohdullista kuulla, että mestaritkin ( ja maisteritkin) kosahtaa ja tulee sutta! Olemme siis inhimillisiä!
  Kiitos kun jaot tämän, sillä nyt kestän hiukan paremmin tilanteen kun saan sukan valmiiksi ja huomaan, että olen jättänyt kantatilkun kokonaan tekemättä tai kun joudun jo neljännen kerran purkamaan samaa neulepaitaa kun siitä tuli vieläkin liian pitkä vaikka muka mittasin oikein! Neulomisvuosia kun on takana useita niin luulisi sitä jo osaavan!
  <3<3<3

 2. En kehtaa 😉 Ei ole kyennyt kuvaamaan, koska aamulla, kun lähden töihin on vielä pimeää ja hovikuvaaja koisaa. Facebookissa on nyt yksi huono kuva kommenttina.

 3. Katju sanoo:

  Mikset sä laittanu kuvaa siitä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s