Vähäistä valmistautumista

Kehräämössä Lombardiassa 1940-luvulla. Kuva Frederico Patellani, Lombardia Beni Culturali.
Koneneulontaa Lombardiassa 1940-luvulla. Kuva Frederico Patellani, Lombardia Beni Culturali.

Lähden huhtikuussa neljäksi kuukaudeksi Italiaan. Tarkoitus on töiden ohella viimeistellä Lapaskirja ja aloittaa lomalla yksi uusi kirjaprojekti, joka ei liity neulontaan. Kolmas neulontakirjakin tulee lapaskirjan jälkeen, varmasti alan neuloa senkin malleja pikkuhiljaa.

Ja kas, enhän minä millään muista, mitä lankoja Italiankotiin on jo säilötty  ja,  toisekseen, menen vasta ilmojen lämmettyä omaan kesäkotiin vuorille.  Olisi siis pakko ”ihan kokeeksi” tilata yhdestä italialaisesta verkkokaupasta vähän tarjouslankoja. En ole käyttänyt  tuota liikettä aikaisemmin, joten en toistaiseksi suosittele tilaamaan sieltä. Nämä italialaiset ovat nimittäin silleen hauskoja, että esimerkiksi viime kesänä kun tilasin yhdestä nettikaupasta lankoja, ilmeni parin päivän päästä, että tilaamiani lankoja ei ole olemassakaan, yhden laadun valmistus oli jopa ehditty verkkokaupan päivitysten välillä lopettaa. Ostoksia sitten soviteltiin monella sähköpostiviestillä ja lopulta kauppias joutui vielä palauttamaan pari kymppiä käteisenä (joka meinasi jäädä minulta huomaamatta). Ja niillä on vielä omituinen tapa hoitaa asioita puhelimitse!

Joidenkin italialaisten nettikauppojen tilaajatiedoissa kysytään (italialaista) henkilötunnusta (codice fiscale). Se yleensä karkoittaa tehokkaasti ulkomaalaiset kaupasta.  Koodin voi kuitenkin generoida laskurilla (kotipaikaksi Finlandia).

Kaikki italialaiset nettilankakaupat eivät toimita ulkomaille lankoja. Eikä Suomeen tilaamisessa yleensä ole paljon järkeäkään kalliiden postimaksujen vuoksi.  Minä tilaan langat yleensä lomaa varten tyttären osoitteeseen. Postihommatkin ovat meneet ihan kummalliseksi meidän kotikylässä sen jälkeen kun postinkantoa ei enää hoideta oman kylän porukalla vaan säästöjen vuoksi posteljooni tulee naapurikunnasta. Kyselevät kuulemma kuittauksia, henkilötodistuksia ja valtakirjoja!!! Järkyttävää byrokratiaa 😉 kun ennen paketti annettiin ilman muuta naapurille tai jätettiin baariin.

Mahtaa tytär taas riemuita, kun paketteja tulee yhtenään (aiemmin olen jo tilannut hänen osoitteeseensa toimitettavaksi yhden ison näytön jne.). Viime kesänä opin sen, että toimitukset lankakaupoista voi kestää jopa neljä viikkoa, koska vuoristoon ei kuljeteta tavaraa autolla päivittäin, eikä edes välttämättä viikottain. Mitään impulssilankasostoksia ei siis kannata tehdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s