Pääsiäissukat 3

Neulo varsi valmiiksi kaavion mukaan. Kaavion silmukat neulotaan kahdesti (mikäli teit vain yhden kuviokerran, jatka muilla silmukoilla pystyraitaa). Mustat ruudut neulotaan punaisella, valkoiset keltaisella:

Varren loppuosa.
Varren loppuosa.

 

 

Kaavion jälkeen neulo vielä 2 krs oikein keltaisella.

Kun varsi on valmis, neulo silmukoilla 1–46 kantapää sinisellä langalla (jos silmukoita on vähemmän, ota kantalappua varten puolet silmukoista siten, että kuvion keskikohta tulee jalkapöydän silmukoiden keskelle). Jätä jalkapöydän silmukat odottamaan.

Neulo kantalappu siten, että neulot sen reunoissa 3 silmukkaa aina oikein, muilla silmukoilla neulo reunasilmukoiden jälkeen vahvistettua neuletta *1. kerroksella 1 oikein, 1 nurin neulomatta (lanka työn takana). 2 krs: nurin ja 3. krs 1 nurin neulomatta, 1 oikein, 4. krs nurin*, toista näitä neljää kerrosta kunnes kantalapussa on yhtä monta kerrosta kuin kahdella puikolla on silmukoita tai kantalappu on sopivan korkuinen.

Tee kantakäännös jakamalla silmukat kolmeen osaan ja neulomalla oikealla puolella näin: neulo vahvistettua neuletta kuten edellä kunnes II kolmanneksen silmukoita on jälkellä 3.  Neulo 2 oikein yhteen ylivetokavennuksella, 1 oikein, käännä työ, neulo nurin kunnes II kolmanneksessa on jäljellä 3 s, neulo 2 s nurin yhteen ja 1 nurin, käännä työ. Jatkossa neulo aina isomman silmukkavälin molemmin puolin olevat silmukat yhteen, kuten edellä ja seuraava oikein oikealla ja nurin nurjalla kunnes laitimmaisten kolmannesten silmukat on kavennettu. Katkaise siinen lanka.

[jatkuu huomenna]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s