Ei mikään sukankutoja

Meiju K-P on tunnettu kivoista villatakeistaan, paidoistaan ja huiveistaan. Sukanneulomisesta pitää huolen anoppi.
Meiju K-P on tunnettu kivoista villatakeistaan, paidoistaan ja huiveistaan. Sukanneulomisesta pitää huolen anoppi.

Viime perjantaina poikkesin Snurreen. Ei minulla sinne mitään varsinaista asiaa ollut, kunhan menin ohikulkumatkalla hengailemaan. Pöydän ääressä istui tummatukkainen nainen, joka neuloi ihanaa huivia. Meiju K-P olisi pitänyt tunnistaa jo hänen upeasta  huivistaan, joka oli esillä, mutta Snurren Anne Lampinen kuitenkin varmuuden vuoksi esitteli meidät toisillemme. Pian olimme uppoutuneet keskusteluun neulesuunnittelusta.

Meiju kertoi, että hänen suunnittelunsa ja ohjeiden julkaiseminen lähti liikkeelle halusta tehdä itselle neuletakkeja. Kuten niin monen muunkin kohdalla, kävi niin, että kivojen takkien esittely johti ohjeiden tekoon ja oman toiminimen perustamiseen.

– Päätin kokeilla osaisinko kirjoittaa neuleohjeen ja sarjoittaa takin. Sain hyvää palautetta testineulojilta ja siitä se pikkuhiljaa lähti. Ohjeiden julkaisun aloitin Ravelryssa, ja kun niitä ladattiin ihan mukavasti, innostuin jatkamaan.

Koska Meiju tekee ”isoja” neuleita, kuten neuletakkeja, hän luonnostelee ensin neuleen, tekee mallitilkut ja kirjoittaa ohjeen. Vasta sitten on varsinaisen neulomisen vuoro. Perheen sukat neulookin anoppi.

– Tehokas työtapa oli pakko opetella kun perheessä on kolme pientä lasta ja aika pitää käyttää tarkasti.

Nyt Meiju julkaisee noin 12 ohjetta vuodessa. Ohjeita on julkaistu niin kansainvälisissä neulelehdissä kuin omassa blogissakin. Tällä hetkellä menossa on huivikausi. Omaa kirjaa ei ole vielä ollut aikaa tehdä, mutta tulevaisuudensuunnitelmiin se kyllä kuuluu.

Ohjeiden teon epämukava puoli Meijusta on on neulemallina poseeraaminen. Oma valokuvaajaveli Tanu Kallio vastaa Meiju Knitsin upeista neulekuvista. Jos tarvitsette koulittua neulekuvaajaa, siinä olisi siis hyvä freelancer! Eikä mallissakaan ole mitään vikaa, päinvastoin 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s