Pääsiäissukat 4

IMG_3062
Puput sopivat pääsiäissukkiin. Varren sinipohjaista kuviota on ohjeessa hieman muutettu. Näissä sukissa ennen ja jälkeen kuvion on neljä keltaista kerrosta, ohjeessa vain kaksi.

Poimi nyt kantalapun reunoista (nurjista silmukoista)  silmukat kahdelle puikolle (nämä ovat nyt puikot I ja IV) vuoroin punaisella, vuoroin keltaisella.Merkitse keskellä olevat (puikon IV lopussa ja puikon I alussa olevat) pohjasilmukat silmukkamerkein. Huomaa, että pohjasilmukoita pitää olla pariton määrä, tarvittaessa kavenna/lisää 1 s. Näitä silmukoita on nyt yhteensä 1 vähemmän kuin silmukoita luotiin kahdelle puikolle. Puikon IV alussa ja puikon I lopussa ovat nyt kiilasilmukat, jotka kavennetaan (yhtä lukuunottamatta pois).

Neulo pohjasilmukoilla pystyraitaa (1 o keltaisella, 1 o punaisella) ja kiilasilmukoilla neulo tiplapintaa vuorokerroksin  *1 oikein punaisella, 1 oikein keltaisella*; 1 oikein punaisella, 1 oikein keltaisella*

Tee kiilakavennukset punaisella langalla neulomalla joka kolmannella kerroksella:

  • IV puikon alussa neulomalla 2. ja 3. silmukka ylivetokavennuksella yhteen sekä
  • I puikon lopussa neulomalla 3. ja 2. viimeinen silmukka oikein yhteen.

Jatka kiilakavennuksia kunnes kaikki sivusilmukat on kavennettu ja puikoilla on sama määrä silmukoita kuin aloittaessasi.

Puikoilla II ja III jatka edellä esitettyjen kaavioiden mukaan pupukuviota, toista siis kahdessa kaaviossa esitetty.

Kun olet neulonut kaikki kaavion kerrokset, katkaise punainen lanka ja neulo 2 krs keltaisella. Katkaise keltainen lanka ja vaihda siniseen lankaan. Neulo sukan kärki sinisellä, tee kärkikavennukset haluamallasi tavalla. Minä tein nauhakavennukset ja silmukoin kärjen, kun silmukoita oli kullakin puikolla 8 kpl.

Tee toinen sukka samoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s