”Kolme yötä lähtöön on, laskin ihan itse!”

Tämä tyyppi on hyvä italialainen neulontakaveri, koska hän on yleensä hiljaa. Darko on Bourdeaun koira (ranskan mastiffi), kiltti kuin mikä, mutta kuolaa.
Lapasmatkojen Reggio-Emilian reissulla saamme kuulla majatalonisännän Armando Bolivarin (taiteilijanimi) paikallisella murteella laulettua musiikkia. Hän saa pitää kiinni hiuksistaan, ettei kukaan polkaise rukilla niitä langaksi.
IMG_1883
Tämä vähemmän karvainen tyyppi on hyvä italialainen neulontakaveri, koska hän on yleensä hiljaa. Darko on Bourdeaux’n koira (ranskan mastiffi), kiltti kuin mikä, mutta kuolaa.

Nyt alkaa jo vähän jännittää: Lapasmatka Italiaan alkaa maanan torstaiaamuna. Meitä on tusina (11 neulojaa ja haitaristi) ja tarkoituksena on ottaa pieni irtiotto ja varaslähtö lämpimiin keleihin, neuloa, nauttia ruoasta ja juomasta sekä tutustua italialaisiin lankoihin ja neulojiin.

Torstaina pääsemme heti lounaalle agriturismoon (vähän niinkuin maatilaravintola, mutta näissä tarjotaan todella hyvää ruokaa, josta suurin osa tulee omalta tilalta). Perjantaina vierailemme paikallisessa neulekahvilassa, kuulemme siellä muun muassa italialaisesta luonnonvärjäyksestä ja lounaan syömme luomuravintolassa. Lauantai-illaksi olemme kutsuneet paikallisia neulojia majapaikkaamme, nähtäväksi jää, ottavatko paikalliset kutsun vastaan vai ujostelevatko meitä. Porukat lähtevät sunnuntaina takaisin Suomeen, mutta minä jään elokuuhun asti Italiaan.

Olen nyt pakannut yhden matkalaukun, siihen tungin emalinpolttovälineet ja -tarvikkeet sekä hieman lankoja. Toiseen laukkuun pitäisi sitten mahtua vaatteet, omat varusteeet sekä hieman lisää lankoja ja puikkoja. Lisäksi tietysti tietokonelaukku ja käsimatkatavarat (pikkuisen lisää lankoja). Saahan italiastakin toki lankoja, mutta koska alan neuloa kolmatta kirjaa, tarvitsen sellaisia lankoja, joita saa helposti suomalaisista lankakaupoista.

Toivotaan, että ehdin raportoida joka päivä reissustamme! Olkaa valmiina, hyvällä onnella jopa videoin tapahtumia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s