Postia Suomesta

Postinkantaja karautti taas pihaan! Eilen tuli aloittelevan neulesuunnittelijan opas (Kate Atherley: The beginner’s guide for pattern writing), jota voin suositella lämpimästi myös hieman kokeneemmillekin, koska siinä on hyviä vinkkejä eityisesti englanninkielisten ohjeiden tekoon. Tästä lisää myöhemmin.

Tänään tuli Moreenista Ritva Tuomen ja Susanna Uusitalon Suomalaisten käsityöläisten kodit, jota ei ole turhaan kehuttu. Aivan mainio idea! Kirjassa on esitelty monipuolisesti käsityöyrittäjien koteja ja jokaiseen kolmestatoista artikkelista liittyy jokin ohje, jonka voi itse toteuttaa. Ihastuin erityisesti batiikkitaiteilija Sirpa Hasan värejä räiskyvään kotiin, töihin ja Tee itse -vinkkiin (pääsiäismuna). Neulesuunittelijoiden koteja ei kirjassa esitellä, mutta eihän inspiraatio katso tekemisen lajia.

Kirja on mannaa erityisesti niille, jotka haaveilevat vanhasta puutalosta puutarhoineen, mutta kyllä tämmöinen maalaisromantiikkaa karttava kaupunkilainenkin siitä saa innostusta. Kirja sopii hyvin vaikkapa äitienpäivalahjaksi tai kevään valmistujaisiin. Suosikkini: Sirpa Hasan kotia kaunistavat upeat värit, omat batiikkityöt ja maailmalta löydetyt käsityöaarteet.


Sirinä-yrityksen Ritu Kokkola ohjaa tekemään raparperietsauksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s