Katselen, kuuntelen lankaa

Lankakaaos kaipaa ratkaisua.
Lankakaaos kaipaa ratkaisua.
Ratkaisu on jo lähellä. Kuvassa Handun käsinvärjättyä  ja Lentävän lapasen italialaisia käsin luonnonvärjättyjä lankoja.

Lankojen säilytys ei taida olla yksin minun ongelmani. En halua katsoa olohuoneessani Etolan muovirasioista koottua kiikkerää tornia enkä huoli kotiini esimerkiksi astioiden säilytykseen tarkoitettua kömpelöä  lasivitriiniä, johon mahtuu kokoonsa nähden aika vähän lankoja näkösälle ja lisäksi sen hyllyvälit tekevät lankojen käsittelystä hankalaa.

Jos langat ovat irrallaan, ne keräävät pölyä (ja joissain olosuhteissa myös koita).

Lankojen läsnäolo näkyvillä on ainakin minulle hyvin tärkeää, koska käyttöideat kypsyvät pikkuhiljaa  visuaalisessa vuorovaikutuksessa. Värit myös toimivat tutkitusti myös terapeuttisesti, joten siksikin lankojen esilläolo olisi suotavaa.

Puhuin ongelmastani Vävymiehelle, joka on kehitellyt muassa kantokahvoja ja esittelytelineitä  keraamisia laattoja myyville yrityksille. Nyt meillä onkin kypsymässä oiva ratkaisu lankojen säilytysongelmaan. Ensimmäinen prototyyppi on nyt koottu, mutta se vaatii vielä säätöä.

Tavoitteena on edullinen, oikean kokoinen ja helposti laajennettava sekä joka suunnasta läpinäkyvä vitriini, jonka voi koota itse helposti ilman työkaluja. Se pitää voida sijoittaa pieniinkin tiloihin, jopa erilaisiin muotoihin ja vaikka seinälle roikkumaan. Se ei saa painaa kohtuuttomasti, mutta sen tulee olla kuitenkin tukeva. Ei olisi pahitteeksi, jos sitä voisi räätälöidä muutenkin käyttäjän tarpeisiin sopivaksi.

Onko sinulla ajatuksia siitä, millainen hyvä ja erilaisiin sisustuksiin sopeutuva lankavitriini olisi?

3 Comments Lisää omasi

  1. Anna Aaltonen sanoo:

    Hei, jään innolla odottamaan millainen ratkaisu teillä on kehittymässä. Minulla langat ovat hankalasti laatikoissa, joista niitä pitää kaivella eikä aina muista mitä lankoja missäkin ja mitä määriä oikein olikaan. Kiitos myös innostavista ohjeista, järjestätkö kirjoneule kursseja koskaan? Terveisin, Anna

    1. Voisin ottaa Puikkomaisterin Neulebaarissa yhtenä iltana aiheeksi kirjoneuleet. Kiitos vinkistä!

  2. Tuija Rajala sanoo:

    Minulla on ylimääräiset langat muovilaatikoissa joissa on kannet. Ne säilytän yläkerran rappusten alla. Niihin ei ole suoraa näkyvyyttä, onneksi. siellä ovat tallessa ja pois näkyvistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s