Kotiin kohta

Laukkujen pakkaaminen on nyt edessä. Neljän kuukauden oleskelu Italiassa päättyy huomenna. Hyvä niin, koska täällä on nyt aivan liian kuumaa neulojalle. Varhain aamulla voi vielä olla viileää, mutta sää lämpenee nopeasti auringon noustessa.

Ennen lähtöä tärkein valmistelu lennolle ilmoittautumisen ja pakkaamisen jälkeen on lentokoneneuleen valinta. Tehtävä oli tällä kertaa helppo: panin puikoille Allisonin kämmekkäät uudesta  Lapaskirjastani, joka ilmestyy lähipäivinä. Kämmekkäät ovat kuviopatenttia. Olen yrittänyt kirjassa selittää mahdollisimman selkeästi, miten sitä neulotaan. Lähteenä olen käyttänyt Nancy Marchantin mainiota kirjaa. Joskin kirja on yhdysvaltalaisille tyypilliseen tapaan pitkien lyhenteiden ja liiallisten yksityiskohtien vuoksi hieman raskas. Olisikin kiva, jos tuo kirja saataisiin myös suomeksi.

Kirjaan tein nämä sukkalangasta ja ohuesta mohairista, mutta nyt valitsin langoiksi Handun Kimallesukkiksen ja Lanitum ex machinan sukkalangan. Kumpikin lanka on ihanaa neuloa ja värit ruokkivat toisiaan. Vaikka itse sanonkin, Allisoneja on kiva neuloa, koska ”tapahtumia” on tarpeeksi, muttei liikaa. Marchant tekee tuon kuvion hieman eri tavalla, minä yksinkertaistin sitä hieman. Kaikki langat ovat Snurresta, jonne onkin jo kova ikävä.

Harmikseni huomasin vasta nyt, että Allisonin kämmekkäiden ohjeeseen on pujahtanut pari virhettä. Korjaukset ja täydennykset kuitenkin löytyvät helposti täältä

Kirjaa juhlitaan ja esitellään seuraavaksi Lentävässä Lapasessa Järvenpäässä 19.8., Pukkilan puikkopäivillä 20.8. ja Puikkomaisterin neuleklubilla (josta tarkemmat tiedot ensi viikolla) 23.8.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s