Huomennako?

Evan sormettomat on yksi Lapaskirjan lempimalleistani. Kuva Susa Junnola, Moreeni 2016.
Huomenna alkaa arkinen aherrus töissä, nyt ihan toimistolla Kruununhaassa. Iltapäivällä on palaveri kustantamossa, jännitän tuleeko Lapaskirja painosta ennen sitä. 

Tässä on yksi kirjan lempimalleistani: Evan sormettomat. Evat saivat nimensä järvenpääläisen Eva Roos-Rautakorven (kuvassa hän neuloo Malpensan lentoasemalla Italiassa) mukaan. Tutustuin häneen Lentävässä lapasessa ja minusta tuntui heti, että olemme samalla aaltopitudella. Evalta sain tärkeää tukea kirjan teossa, kun hän testineuloi ja viimeisteli ohjeen nimikkoneuleelleen. Olin nimittäin tuskastunut ohjeen kirjoittamiseen, kun en saanut millään silmukkalukuja täsmäämään.

En muista, mistä sain alunperin idean kolmion käyttöön, muistan kuitenkin hetken, jolloin piirsin idean peukalosta aloitettavista kolmioista koostuvista sormettomista kokousmuistioon. Ryntäsin kotiin kokeilemaan, toimiiko se, heti kun saatoin lähteä töistä. 

Näissä sormettomissa voi käyttää pieniäkin jämälankanöttösiä, mutta ne olisivat kauniit yhdestäkin pätkävärjätystä kerästä tehtynä. Päättely kannattaa tehdä neuloessa ellet sitten halua solmia langanpäitä lämmikkeiksi nurjalle.

One Comment Lisää omasi

  1. TiiaN sanoo:

    Ihanan näköiset! Kylläpä jo odotankin tuota lapaskirjaa ulos uunista! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s