Reputetut

Pupulapaset
Pupulapaset

Puikkomaisterin Lapaskirjaa tehdessä syntyi sellaisiakin malleja, jotka jätin lopullisesta kirjasta pois. Toiset olivat vaan liian laimeita, toiset jotenkin keskeneräisen oloisia.

Nämä ihanat pupulapaset oli pakko jättää pois siksi, että ne olivat järjettömän suuritöiset eikä useakaan saisi niitä näistä materiaaleista onnistumaan kauniisti.  Lapaset ovat nimittäin onteloneuletta, joka on neulottu alpakkasilkkilangasta (Sanders Garnin Alpakka Silke). Alpakan ominaisuuksiin kuuluu pörhöisyys, joka onteloneuleessa tahtoo näkyä siten, että toisen värin kuidut tuppaavat tunkemaan myös toisella puolelle. Tietysti langan vaihtokin olisi auttanut asiaa, mutta neuloin yhtä lapasta 30 tuntia! Ei sellaisella voi kirjan hankkijaa kiduttaa.

Testineulojat eivät kuitenkaan valittaneet. Inga Siik ja Ringa Lindgren tikuttivat lapasia kärsivällisesti, Ringa jopa ihan parin! Siksi olikin vähän noloa jättää malli pois kirjasta, mutta juuri he ymmärtävät varmasti parhaiten syyn.

Tein kuitenkin samalta pohjalta ohjeen kirjoneulesukkiin, joiden ohjeen julkaisin pääsiäisenä täällä. 

2 Comments Lisää omasi

  1. Laura sanoo:

    Onpas kertakaikkisen kaunis malli. Olisin varmaan epäonnistumisen uhallakin halunnut kokeilla tätä mallia, mutta täytynee koetella taitoja sukkien kanssa!

  2. Tuija Rajala sanoo:

    Menipäs pupulapasissa kauan aikaa. Mutta aivan ihastuttavat ne ovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s