Äidillä on parhaat lelut (seuraava osa)

moleskine_SWSSuhtauduin skeptisesti Moleskinen  kirjoittamispakettiin (Smart Writing Set, SWS), mutta kun pääsin kokeilemaan sitä, olin kerralla myyty. Se on muuten ostettu ihan omalla rahalla, tämä ei ole Moleskinen sponsoroima arvio.

Pakettiin kuuluu muistikirja eli ”paperitabletti”, ja bluetooth-yhdeydellä ja latausliittimellä varustettu kynä. Idea on lyhyesti se, että voit kirjoittaa ja piirtää paperille. Onhan paperin ja kynän tuntuma ylivoimainen verrattuna parhaaseenkin (iPad Pro) kosketusnäyttöön ja sähkökynään. Muistikirjan sivu siirtyy piste pisteeltä reaaliaikaisesti tiedostoon (sen voi ladata myöhemminkin).

Siis ajatella: voit piirtää ja kirjoittaa paperille ja kaikki, mitä teet siirtyy sähköiseen muotoon tabletille, kännykkään, pilvipalvelimelle, Evernote-palveluun…. Yhdellä kynän painalluksella sivulle piirretyn tai kirjoitetun saa liitteeksi lähtevään sähköpostiin, joka on nähdäkseni nopein tapa siirtää luonnostiedosto tietokoneelle käsiteltäväksi kuvankäsittelyohjelmassa. Valitettavasti suomenkielisen tekstin tunnistusta ei ole, mutta ehkä se tulee myöhemmin. Minä en sitä niinkään tarvitse, hankin paketin nimenomaan neuleiden luonnostelua varten.

Piirroksia on helppo editoida sovelluksessa ja jatkaa tarvittaessa kuvankäsittelyohjelmassa. Sivulle voi sen sähköisessä muodossa lisätä tekstiä, tunnisteita, ääntä ja sovellus näyttää myös sivun toteutusvaiheet (tätä ominaisuutta voi käyttää hyväkseen erilaisissa esityksissä vaikkapa miellekarttojen tekemiseen, kun liität mobiililaitteesi kokoustilan videotykkiin).

Epäilin, että kynä on liian suuri tai painava pienehköön käteeni, mutta se toimii yllättäen todella hyvin.  Kokous- tai haastattelumuistiinpanojen teko SWS:lla on vähän turhaa ellet tee niitä tunnistettavilla kielillä tai piirroksina (varteenotettava vaihtoehto).

Suomeksi töitä tekevän toimittajan työhön paketti ei apua tuo (tekstintunnistus pitäisi olla suomeksi ja äänitiedostojen pitäsi kääntyä suoraan suomenkieliseksi tekstiksi), mutta neulesuunnittelussa – tai missä tahansa hommassa, missä piirrellään luonnoksia – siitä on paljon hyötyä. Toki voit kuvata normaalinkin muistikirjan sivuja, mutta tuleekohan kuvattua kaikki sivut ja arkistoitua järkevästi? Sellainen järjestelmällisyys ei luonnu ainakaan minulta.

Minulle tämä ratkaisu on optimaalinen: piirrän luonnoksia neuleista ja teen muistiinpanoja suunnitelmistani, voin helposti editoida niitä tabletilla, puhelimella tai tietokoneella ja jakaa ne vaikkapa yhteistyökumppaneiden ja kustantajan kanssa. Kaikki pysyy tallessa sekä itse muistikirjassa (tosin tietysti muokkaamattomina versioina) sekä Evernote-sovelluksessa automaattisesti. Jos yksi häviää, on toinen (ja kolmas) jäljellä.

Paketin hinta (kynä, latauspiuha ja varasäiliö sekä muistikirja oli 229 €. Uudet muistikirjat (tähän käy vain tämä yksi malli, Paper Tablet) maksavat noin 30 €.

Nyt ei puutu  kuin neulottu suojakansi tuolle muistikirjalle. Joku ratkaisu on kehitettävä, ettei se kynä katoa, ja tässä tapauksessa sen pitää tietenkin olla neulottu.

Tässä on vielä linkki videoon, jos aihe kiinnostaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s