Uutisia ja huhuja

Eilen minulla oli suuri kunnia emännöidä tilaisuutta, jossa Lapaskirja esiteltiin bloggareille ja toimittajille. Olimme Nikolai II -laivassa (miksi laiva on nimetty sortajatsaarin mukaan on mielenkiintoinen kysymys). Paikalle tuli valtava määrä neuleharrastajia, jopa Lappeenrannasta ja Turusta asti. Olen ihan otettu! Hupsistarallaan Terhi onkin jo ehtinyt kertoa lämpimiltään tilaisuudesta.

Oma esitykseni oli varmaankin vähän sekava, mutta onneksi moni tulee Pukkilan Puikkopäivään, siihen mennessä esittely on varmasti jo kohentunut 😉 koska välissä on vielä julkistamistilaisuus Lentävässä lapasessa, Järvenpäässä.

***

Kun sain Lapaskirjan ohjeet Ravelryyn, minulle vyöryy nyt postia ulkomailta: ohjeita toivotaan käännettävän englanniksi. Olen kirjoitellut niin englanniksi kuin italiaksikin vastauksia: toivokaa kirjan käännöstä lempikustantajiltanne! Minulla kun ei ole oikeutta jakaa tai myydä englanninkielisiäkään ohjeita. Kirjan käännösoikeuksia kauppaa ruotsalainen agentti.

***

Kaupungilla on liikkunut jo jonkin aikaa huhuja lankakauppa Kerän perustaneesta ja sittemmin myyneestä  Jonna Hietalasta. Ja aivan oikein, salainen lähteeni vahvisti, että Jonnasta tulee Taito-lehden uusi päätoimittaja Tiina Aallon lopettaessa kahdeksanvuotisen pestinsä.  Jäämme jännityksellä odottamaan, mitä lehdelle tapahtuu. Tiina teki siitä todella hyvän, kiitos siitä! Jonna varmasti tuo lehteen jotain uutta.

***

Pörknäsin marraskuun neuleleirillä on kuulemma vielä tilaa. Syyskuun leirihän on jo täynnä. Tiedot leiristä on parhaiten hankittavissa sen FB-sivulta. Aiempia tapahtumia on kovasti kehuttu.

***

Myös Burdan käsityöristeilyllä on vielä vapaita hyttejä, vaikka laiva onkin taas täyttynyt vauhdilla. Minä lähden risteilemään, tule sinäkin!

***

Merja Ojanperän uutuuskirja Kauneimmat villasukat on painossa. Odottelen mielenkiinnolla, mitä Anelma Kervinen kirjasta sanoo, sillä olen kuullut hänen syyttäneen Ojanperää jokseenkin suorin sanoin oman Anelmaiset-mallinsa kopioinnista. Väitehän on naurettava jo siksikin, ettei neuleasioissa paljon tekijänoikeudesta parane puhua ja Ojanperä esitteli sukkiaan jo kauan ennen kuin Kervinen. Olen nähnyt vastaavaa kirjoneuletyyliä harrastetun kautta maailman sivun. Omatkin sukkani voisi yksintein laskea Anelmaisten kopioiksi, jos niikseen tulee.  Monet niiden upeat totutukset ovat jo ihan omia mallejaan minun mielestäni.

Yleensäkin olisi parempi pidättäytyä jopa pohtimasta sitä, mistä itse kukin malleihinsa inspiraatiot ammentaa. Autenttista ei ole!  Ja jos tuntuu siltä, että joku apinoi, se pitää ottaa vain kohteliaisuutena, pitää viisaasti harmitukset omana tietonaan ja hillitä fanienkin epäasiallisia vertailuja.

Kenellekään tuskin on yllätys, ettei tämä tyylisuunta ole ihan minun juttuni. Makuasiat! Saa niistä silti muut tykätä ja rakastaa, mikä minä olen arvostelemaan. Ja todella tykkäävätkin, Anelmaisilla on kymmeniä tuhansia tykkääjiä Facebookissa, eihän sitä voi kuin kunnioittaa, ei ne fanit ilman työtä ole tulleet. #suomen_neulonta_nousuun!

Minusta me, jotka suunnittelemme neuleita, emme todellakaan kilpaile toistemme kanssa. Päinvastoin! Teemme erilaisia malleja, yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta. Tukekaamme toisiamme, sillä mitä useampi löytää itselleen mieleisiä malleja, sen enemmän neulontaa harrastetaan ja kaikki hyötyvät: neulojat siitä, että malleja ja materiaaleja on monipuolisesti tarjolla, kirjojen ja lankojen myyjät/tekijät siitä, että kauppa käy jne. jne.

Ojanperän kirjassa romanttista tyyliä on kehitelty minusta mukavaan suuntaan.ojanpera

 

One Comment Lisää omasi

  1. Tuija Rajala sanoo:

    Onnittelut uudesta kirjasta. Kannen kuvan sukat ovat ihanat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s