Ilman ikärajoja

Lentävässä lapasessa perjantaina
Kahdeksatta tai ehkä seitsemättä – kukaan ei oikein muistanut monennettako – kertaa järjestetyssä Pukkilan puikkopäivässä oli jälleen lämmin tunnelma. Kirjaimellisestikin lämpöä riitti, kumma kun viikonlopuun osuukin aina lämmin sää.

Ravintola Kohisevan tapahtumatilassa oli riittävästi tilaa, ruoka oli tuttuun tapaan erinomaista, joskaan kaikkea ei tainnut riittää ihan kaikille. Ohjelmaa oli silleen juuri sopivasti, että väleihin jäi aikaa juttelulle ja tuttujen tapaamiselle tai uusille ystävyyksille.

Minä jäin miettimään, miten erinomaisia tällaiset tapahtumat ovat, joihin arempikin uskaltaa tulla yksin ja joissa on eri-ikäisiä neulontaharrastajia eikä meitä varttuneempiakaan karsasteta. 

Olin myös ilahtunut, kiitollinen ja hämmästynytkin siitä positiivisesta palautteesta, jota sain kirjoistani ja esiintymisestäni. Jos ensimmäisilä kerroilla tässä porukassa olin hieman arka, nyt todella tuntui siltä, että kuulun joukkoon. Oli myös mukava esittelyissä kuulla, miten monipuolisesti monet osallistujat harrastavat neulonnan lisäksi käsitöitä nypläyksestä virkkaukseen, ompelusta punontaan. Paikalle oli tultu kauempaakin vaikka useimmat toki tulivat Uudeltamaalta.

Tilaisuuden järjestäjä, Handun Ilona Korhonen on tehnyt tapahtumasta itsensä näköisen: rento, mutkaton ja hauska. 

Janina Kallion huivit ovat miellyttäneet minua graafisuudellaan aiemminkin, siksi oli todella kiva kuulla hänen ajatuksiaan ja nähdä näitä huiveja. Tutustuin myös ensimmäistä neulekirjaansa tekevään Leeni Hoimelaan, joka ystävällisesti kyyditsi minut kotiin Pukkilasta ja kertoi matkalla ajatuksiaan tulevasta kirjasta. Mielenkiintoista! 

Kaikki edellä sanottu sopii myös Lentävän lapasen perjantaisen Lapaskirjani julkistamistilaisuuden kuvailuun. Lentävässä oli todella sellainen tunnelma kuin olisi tullut kotiin. Ja tavallaanhan se on tottakin, koska olen asunut lapsena Järvenpäässä.

On tämä neulonta ihmeellinen harrastus: se tarjoaa paljon muutakin kuin neuleita! Olen saanut valtavasti uusia ystäviä ja kuullut kiinnostavia tarinoita, tutustunut eri-ikäisiin ihmisiin ja löytänyt uusia mielenkiinnon kohteita, virikkeistä puhumattakaan. Sama varmaan pitää paikkansa monesta muustakin harrastuksesta puhuttaessa, mutta on vähän vaikea uskoa, että näin kivaa ja fiksua porukkaa olisi tarjolla ihan jokaisessa harrastuspiirissä.

Lämmin kiitos kaikille teille, jotka sain tavata tänä viikonloppuna! Linkkejä tapahtumista kertoviin postauksiin on Facebook-sivullani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s