Neulebaari

Puikkomaisterin neulebaari avattiin eilen. Jännitin ihan kauheasti tätä iltaa: syntyykö tavoittelemani rento tunnelma, riittääkö ohjelmaksi kirjani esittely ja kiva yhdessäolo, mitä pidetään ruoasta, sujuuko kaikki hyvin.

Nähdessäni talon, jossa Kombo sijaitsee, keksin vielä yhden pelon aiheen: löytävätkö ihmiset paikalle. Talossa on nimittäin käynnissä julkisivuremontti ja koko höskä on kääritty pressuihin eikä edes ravintolan kyltti näy.

Pelkoni osoittautuivat aiheettomiksi. Kaikki sujui yli odotusten ja ilta oli todella kiva. Ruoka oli, kiitos Kombon kokin, Sini Pöyhösen, erinomaista ja sitä oli riittävästi.

Nyt aluksi spurttaamme kolmella baari-illalla, jatkossa on tarkoitus pitää neulebaari kerran kuussa, kunhan olemme saaneet palautteen näistä illoista. Kaikki on mahdollista!

Tavoitteena on luoda rento kohtaamispaikka, jonne on helppo tulla yksinkin. Emme halua luoda ryhmää, jossa on ”sisäpiiri”, johon on vaikea tai mahdoton päästä mukaan, emmekä halua rajata osallistujia vain hifistelijöihin, jotka tietävät kaiken, mitä neuleskenessä tapahtuu ja puhuvat kansainvälisesti tunnetuista suunnittelijoista etunimillä eivätkä jätä ilmaisematta ylivoimaista tietämystään. (En väitä, että muut neulontaryhmä ovat sellaisia, tämä on vain minun kauhuvisioni.) Mukaan saa tulla tietysti myös virkkaamaan, markettilankojen käyttäjää ei katsota katsaasti ja mukaan saa tuoda lemmikinkin (sikäli kun kukaan ei ole ilmoittanut eläinallergioistaan).

Olin epävarma myös siitä, pidetäänkö ajatuksesta, että kaikki syövät eikä ruokalistaa anneta etukäteen. Tuntui olevan turha pelko, kaikilla oli nälkä, moni kiitti konseptia juuri siksi, että aikaa ei tuhraantunut sen miettimiseen, mitä söisi ja paljonko se maksaa tai miten pöydän lasku jaetaan. Rahallekin sai hyvän katteen. Ruossa huomioidaan myös erilaiset (etukäteen ilmoitetut) ruokavaliot, nytkin kaikki ruoka oli laktoositonta ja gluteenitonta, myös kasvissyöjät ja vegaanit saavat syödäkseen.

Oli todella kiva kohdata neuleharrastajia, saada uusia virikkeitä ja jutella kaikesta maan ja taivaan välillä. Väkeä tuli myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Kiitos kaikille osallistujille!

Kuten huomasitte, puhuin meistä. Vaikka olen koordinoinut itse tapahtumaa, en suinkaan ole yksin tätä puuhannut. Taustajoukoissa on Lentävän lapasen Tainan ja Tarjan ja Handun Ilonan kokemus kivojen neulontatapahtumien järjestämisestä sekä tietysti Sinin osaaminen ravintola-alalla. Tilaisuuden tekevät kuitenkin osallistujat ja esiintyjät yhdessä. Odotan innolla ensi viikon baari-iltaa, jolloin Meiju Knits tulee kertomaan neulesuunnittelustaan ja sitä seuraavaa, jossa vieraana on Veera Välimäki. Kumpaankin tilaisuuteen on vielä joitain pääsylippuja tarjolla.

Väki alkaa kokoontumaan Komboon. Otsalamppuja otettiin esiin ja Christian tarjoilee viinejä.
Puikkomaisterin gluteeniton ja laktoositon neulojan mutakakku.

One Comment Lisää omasi

  1. Pitko sanoo:

    Tämän sortin klubi on kiva lisä neulekokoontumisten joukkoon. Ruoka oli hyvää ja seura erinomaista. Neulojien kanssa tuppaa olemaan mukavaa. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s