Sähköisiä aineistoja neulojille

vamInternet on tuonut myös neulojien ulottuville monia aineistoja, joista meillä ei  ole ollut tietoakaan. Myös Suomessa on edetty museo- ja arkistoaineistojen digitoinnissa.

[VAROITUS: jos klikkaat seuraavaa linkkiä, saatat hävitä internetin ihmemaahan tuntikausiksi] Yhdysvaltalainen Internet Archive on oikea aarreaitta. Sinne on koottu valtava määrä myös neulontaan liittyvää materiaalia: kirjoja, lehtiä, kuvia, vbloggauksia, elokuvia… Uusimmat ovat viime vuodelta, mutta myös arkistojen aarteita on tarjolla. Siellä voit lukea vaikkapa Ladyn neuleoppaan.

Meillä Suomessa on rakenteilla mainio finna-palvelu, jonne on koottu sähköisiä aineistoja. Neuloja tulee löytämään sieltä vaikkapa Mari Muinosen ja Suvi Simolan Hold your needles -e-kirjan. Finnassa on tällä hetkellä esimerkiksi neulonta-aiheisia kuvia. Kuitenkin on todella ärsyttävää, että joidenkin aineistojen lataamiseen vaaditaan joidenkin kirjastojen kortteja eivätkä ne ole ladattavissa ellei ole oikeutta käyttää ao. kirjastoa. Vaadin avointa pääsyä kaikille kaikkiin aineistoihin!

Maailman hienoisin museoihin pääsee omalta koneelta. Inspiraatiota voi hakea vaikkapa Victoria & Albert -museon kokoelmista tai Metropolitan-museosta. Eikä vain inspiraatiota, ladattavissa on myös ohjeita.

Etsitkö inspiraatiota, katso myös näitä:

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s