Jatkuvasti ajankohtainen aihe

Jokin aika sitten Kototekoja-blogissa oli keskustelua ja somekähinää aiheuttanut kirjoitus ”Kässäharrastaja  – ethän syö ammattilaisen leipää!” Sisällön tärkeimmät asiat  on tässäkin blogissa toisettu moneen kertaan,  en toista niitä, lukekaa itse kirjoitus. Myös keskustelussa toistettiin samat selitykset kuin aiemminkin: ”mitä se kenellekään kuuluu maksanko veroja” (kyllä kuuluu, hyvänen aika!), ”ei tartte maksaa, kun teen niin vähän” (ei ehkä, mutta ilmoittaa pitää), ”isot herrat & veroparatiisit” (miten voi vaatia muita huolehtimaan veroistaan ellei itse hoida omiaan?!) jne. jne.

Verot ja polkumyynti saavat aina väen tunteelliseksi.  Minähän sen tiedän. Minut suljettiin useista Ravelryn suomalaisryhmistä 5–7 vuotta sitten ulos siksi, että kehtasin ehdottaa tiukempaa moraalia käsityöharrastajien ryhmiltä (ehdotin erilaisia toimia, etteivät ryhmät suorastaan suosisi pimeän kaupan tekoa niiden kautta).

Eräässä rav-ryhmässä huudeltiin minua äsken. Kun menin vastaamaan, huomasin yllätyksekseni, että  minut oli suljettu ulos ryhmästä vaikken ole edes ollut sen jäsen! Pääjehut näissä ryhmissä ovat Tui (Tuija Elo Turusta), QMFIC (en muista oikeaa nimeä, Meeri (Johanna Koski), Midori ja Marjut Katajala. Näistä ”moderaattoreista” tosin kolme viimeistä ovat loistaneet poissaolollaan kuukausia. Mitään selitystä en ole saanut alunperinkin kyseenalaisten bannien jatkamiselle. Näin toimivat aikuiset naiset: puolustavat sanavapautta ja mielipiteen vapautta. Hävetkää!

LISÄYS: kaikki voivat halutessaan lukea ravelryn ryhmiin kirjoittamani viestit tarkastaakseen, olenko ”käyttäytynyt huonosti” vai en. Olkaa hyvä, tästä ne löytyvät. Korrekti tapa on lisäksi se, että jos jotakuta syytetään sääntöjen rikkomisesta, hänelle annetaan tilaisuus puolustautua ja korjata käytöstään. Minulle lätkäistiin mielivaltaiset porttikiellot ilman mitään keskustelua, jota kyllä oli käyty moderaattoreiden suljetussa ryhmässä (kielenkäyttö siellä oli täysin ala-arvoista). Mielivaltaisuudesta on osoituksena sekin, että vielä vuosienkaan jälkeen näitä porttikieltoja ei ole purettu, koska samat ihmiset ovat julistaneet itsensä ilmeisesti ikuisiksi moderaattoreiksi vaikka eivät ole kuukausiin välttämättä edes olleet läsnä sivustolla.

8 Comments Lisää omasi

 1. Minni sanoo:

  Kirjoitustesi perusteella vaikutat niin herttaiselta ja suurisieluiselta ihmiseltä, että on vaikea uskoa, että modet olisivat bannanneet sinut mistään muusta syystä kuin silkkaa ilkeyttään.

 2. Merja sanoo:

  Yleisesti tiedossa että FK ryhmän yksi mode on valjastanut noi ryhmät kumppaninsa käsinvärjättyjen lankojen markkinointiin ja muihin omiin tarpeisiinsa (yli 30000 viestin saldolla). Sä osuit arkaan paikkaan kun otit pimeän lankamyynnin puheeksi. Mut jos kaikki pyörii oman navan ympärillä luulee että muutkin puhuu vaan susta.Vaikka sun tyylisi on joskus ärsyttävän saarnaava (anteeksi) kirjoitit kuitenkin asiaa ja asiallisesti. Harva vaan uskaltaa puolustaa kun tietää seuraukset.

  [editoitu: en hyväksy pilkkaa etnisyyden, ihonvärin, sukupuolisen suuntauksen, sairauden, uskonnon tms. vuoksi. Puikkomaisteri]

  1. Merja sanoo:

   Korjasit mun viestiä. Miksi sä puolustat niitä? Siitähän on kysymys. Ne modet tukee toisiaan vaikka toinen olis väärässä.

 3. Kumma Stunut sanoo:

  Mikähän rav-ryhmä on kyseessä? Ainakin parissa bannatussa olet vielä jäsenenä. MIkset kysy modeilta yv:nä? Mitä lisäarvoa ihmisten nimien mainitseminen tuo? Olisiko aika päästä asioista yli?

  Bannien selitykset muuten todennäköisesti löytyvät aika helposti, minäkin asian ulkopuolisena ne löysin. Eivät liittyneet suoraan veroihin, vaan sinun käyttäytymiseesi.

  1. ”Käyttäytymiseni” oli keksittyä, eikä perustunut siihen, mitä olin kirjoittanut. Moderaattorit eivät ole vaivautuneet kertomaan, mikä on syy jatkaa banneja, jos kohta bannit annettiinkin mielivaltaisesti väittämällä minun kirjoittaneen jotain, mitä en kirjoittanut. Ryhmässä voi olla jäsen vaikka siellä viestiminen olisi estetty. Yli olisi tosiaan päästävä!

   1. Kumma Stunut sanoo:

    Mutta kirjoitit, ettet edes ollut ryhmän jäsenenä. Jos se ryhmä ei liity em. henkilöihin, miksi heidät pitää mainita?
    Omia virheitä on kunkin vaikea nähdä.

    1. Koska samat henkilöt (en maininnut kaikkia nimiä), jotka olivat mielivaltaisten bannien takana, bannasivat minut myös muista ryhmistä, joissa en edes ollut jäsenenä eikä näin ollut edes teoreettista mahdollisuutta, että olisin rikkonut ryhmien sääntöjä.

 4. Henna Jokio sanoo:

  Tätä oon kironnut itsekin, etenkin nyt kun liittyi osuuskuntaa ja tarkoitus olisi tehdä oikeesti tilaustöitä/sukkia myyntiin, markkinat säätelee hinnan niin alas ettei juuri palkkaa jää. Jos myisin pimeesti niin jäisi melkein puolet enemmän.

  Ja vaikka kuinka vouhkataan veroista ja tietoisuutta on, niin en äkkiseltään tiedä ketään kuka hoitaisi hommat pelisääntöjen kanssa sukkamarkkinoilla.

  Ja vielä typerämpää on, että kun joku uskaltaa siihen puuttua niin sitten bannitaan..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s