Minäkin olin siellä!

{"macroEnabled":false,"qualityMode":3,"deviceTilt":-0.1116835633900504,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"focusMode":1}
Lanitium ex machinan Nea valitsee Litet nystan -kaupassa lankoja. ”Ottaisko sitten kuitenkin vielä noi…”

Pakkasin Burdan käsityöristeilylle mukaan kameran ja jopa kaksi erilaista objektiivia, mutta arvatkaapa huviksenne ehdinkö ottaa kameraa esiin koko reissun aikana? En todellakaan.  (Kännykällä sentään ehdin napsaista yhden kuvan Neasta.) Niinpä itsenikin on tyydyttävä kuviin, jotka muut osallistujat ovat julkaiseet.

Koukutettu ehti jo kirjoittaakin risteilystä.

Minä kerroin kahteen otteeseen kirjojeni teosta ja taustoista, siinä oli yllin kyllin ohjelmaa yleisen hengailun, neulomisen ja syömisen lisäksi. Oli todella kiva taas tavata neulojia, kirjantekijöitä, Lentävän lapasen naiset ja muita kauppiaita sekä tietysti kustantamon porukka.

Aikomuksenani oli (asunnon raivauksen uuvuttamana) kiertää kaukaa Tukholman lankakaupat, mutta eihän se onnistunut, koska törmäsin Katjuun ja muihin, jotka olivat suuntaamassa Litet Nystaniin. Enkä voinut vastustaa Rauma-lankoja (kumma, kun kukaan ei tuo niitä Suomeen) enkä myöskään ruotsalaista villaa, joka oli huomattavasti halvempaa kuin meidän vastaava ohut Pirkka-lankamme, mutta ennen kaikkea siinä oli kivoja värejä.

Nuo olivat vielä pikku syntejä siihen verrattuna, että ostaa pätkäytin saumuri-peitetikkikoneen (vaikka rahaa siihen ei nyt juuri oikeastaan olisi ollut). Syntinen maistuu aina paremmalta! Jospa saisi elvytettyä ompeluharrastuksensa.  Toki hankin heti Susanna Vesterisen Saumuriklinikan, joka on erinomainen joskin aika suppea peruskirja.

Hämmästyin lukiessani muutamia ompeluaiheisia blogeja, miten paljon kaikenlaisia uusia apuneuvojakin on tarjolla. Neulonta ei ole mielestäni muuttunut yhtä paljon kuin ompelu, vaikka tarjolla olevien lankojen valikoima on parantunut ihan hurjasti siitä, kun maisteri ensimmäiset sukkansa neuloi.

Tästä blogista ei kuitenkaan tule ompelublogia. Jos homma lähtee lapasesta, pitää perustaa toinen blogi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s