Kuviopatentti

(jatkoa eiliseltä)

Kuviopatentin kuviot syntyvät kuvioväristen silmukoiden lisäyksillä ja kavennuksilla. Tässä on käytetty tuikitavallista sukkalankaa. Valitsemalla erilaisia ja erivärisiä lankoja, käyttämällä isoja puikkoja (huivit) saadaan runsaasti vaihtelua ja mielenkiintoisia pintoja.
Kuviopatentin kuviot syntyvät kuvioväristen silmukoiden lisäyksillä ja kavennuksilla. Tässä on käytetty tuikitavallista sukkalankaa. Valitsemalla erilaisia ja erivärisiä lankoja, käyttämällä isoja puikkoja (huivit) saadaan runsaasti vaihtelua ja mielenkiintoisia pintoja.

Kuviopatentissa kuvio muodostuu kuviovärisen langan silmukoista. Kuviot  syntyvät lisäämällä ja kaventamalla kuviovärin kerroksella silmukoita. Kavennuksissa on aina otettava huolellisesti mukaan langankierto, emäntäsilmukan ”varjo”, muuten kavennukset ovat ihan samanlaisia kuin vastaavat kavennukset tavallisessa neuleessa.

Jokainen kerros koostuu kuviovärisellä ja pohjavärisellä langalla neulotusta osasta samaan tapaan kuin mosaiikkineuleessa: ensin neulotaan kuviovärillä neulottavat silmukat, sitten pohjaväriset. Kun neulotaan tasoneuletta, pitää taas silmukat vetää puikon oikeaan päähän ennen toisella langalla neulomista. Työ käännetään vasta kun kummallakin langalla on neulottu.

Nyt kokeilemaan! Luo löysästi 21 silmukkaa tavalla tai toisella (italialaista aloitusta varten tarvitset 22 ketjusilmukkaa puikolle), neulo alkuun patenttineuletta, kaksiväristä patenttia ja lopuksi kuviopatenttia.

Alla olevasta aukeaa pdf-muotoinen mallitilkun kaavio selityksineen. Kuvio on yksinkertainen, tarkoitus on vain oppia kuviopatentin perusteet.

kuviopatentti_mallitilkku_puikkomaisteri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s