Lanka hyppää puikoille

Pipoa pitäisi tehdä, mutta paitaa pukkaa!
Pipoa pitäisi tehdä, mutta paitaa pukkaa!

Tiedättekö sen tunteen, kun jonkin lanka on niin ihanaa, että se lähes neuloutuu itsestään?  Nyt on pakko hehkuttaa. Sain Palmafibren eko-kashmir-lankoja paria pipokirjan pipoa varten ja ihastuin ikihyviksi. Lankoja myy Taito-Pirkanmaan verkkokauppa ja piakkoin niitä tulee muihinkin laatulankakauppohin.

Älä anna kovan hinnan hämätä. Sillä vaikka lanka on todella arvokasta, se on myös hyvin juoksevaa: 50 gramman kerässä on peräti 225 metriä lankaa ja siitä neuloo jo yhtä ja toista. Vyötteessä on puikkosuosituksena 3 mm, minä käytän 3,75 mm puikkoja ja olisin voinut ottaa neljänkin millin puikot, koska käsialani on aika kireä. Värit eivät tuolla linkatulla nettisivulla ole ollenkaan niin kauniit kuin ne todellisuudessa ovat (enkä voi itsekään laittaa työstä kuvaa).

Haluan neuloa tästä langasta ehdottomasti myös itselleni  ihanan pehmeän, paksuhkon, mutta silti kevyen villapaidan!  Tulin suunnitelleeksi sen tuossa ohimennen pipoa tehdessä. Nimen se sai maahantuojan pieneltä kivalta tyttäreltä. Rakastan farkunsinistä väriä. Eikä kashmirpaita loppujen lopuksi tule juurikaan sen kalliimmaksi kuin jostain yhdysvaltalaisesta hifistelylangasta neulottaessa. Neuloin kesällä Brooklyn Tweedin Shelteristä (joka on myös kiva lanka!) villatakin hoikalle miehelle ja langat maksoivat enemmän vaikka tilasin ne italialaisesta verkkokaupasta toimitettavaksi Italiaan (ei rahtimaksuja) ja ne olivat himpun verran halvempia kuin Suomessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s